Uzmanlardan Karne Uyarısı

Uzmanlardan Karne Uyarısı

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini belirten uzmanlar, alınan karnelerin ise sadece öğrenciyi değil aileyi de ilgilendirdiğini söyledi.

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini belirten uzmanlar, alınan karnelerin ise sadece öğrenciyi değil aileyi de ilgilendirdiğini söyledi.

Karne ve yarıyıl tatili için tavsiyelerde bulunan uzmanlar, öğrenciye verilen karneyle anne ve babaların gerekli eğitimi verip vermediğinin değerlendirilebileceğini ifade etti. Yapılan tüm uyarılara rağmen bazı öğrencilerin tatlı heyecanının yanında korkuyla karışık bir endişe ile karnelerini beklemekte olduğunu belirten Acıbadem Bursa Hastanesi Psikolog Deniz Erden, "Aileler, karnede yer alan notları öğrencinin zekasının veya başarısının değerlendirmesi olarak görüyor. Halbuki madalyona bir de başka yönden bakarsanız karnede verilen notlar öğrencilerin müfredatta verilen bilgilerin ne kadarını edindiğinin,verilen görevleri sorumluluk duygusuyla yerine getirip getirmediğinin göstergesidir" dedi.

Okulda verilen bilgileri kavrayamamasında sadece öğrencinin yetersiz olmadığının altını çizen Erden, bunda aileden eğitim öğretim tekniklerine kadar yetersizliğinde etkili olduğunu söyledi. Erden, "Öğretmenlerimizin, eğitim- öğretim tekniklerimizin ve ailelerin hiç mi yetersizliği söz konusu olamaz? Öğretmenlerimiz öğrencilerine bilgi kazandırmada, akademisyenler okullarda daha etkili eğitim -öğretim tekniklerinin geliştirilmesi ve uygulanmasında, aileler ise çocuklarına öğrenme, araştırma hevesi, sorumluluk duygusu kazandırmada kendi yetersizliğinin notunu verebiliyorlar mı? Kısacası çocuklarımız karne notu sadece onların başarı değerlendirmesi değil, öğrencinin etrafındaki herkesin başarı değerlendirilmesi olarak görülmelidir" diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.