Uzundere Balıklı Köyü

Uzundere Balıklı Köyü

Balıklı Köyü haberleri, Uzundere Balıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Balıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Balıklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzundere Balıklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balıklı Köyü son dakika gelişmeleri, Balıklı Köyü ne özgü yemekler, Uzundere Balıklı Köyü nün tarihi, Balıklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Balıklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Balıklı Köyü, Erzurum ilinin Uzundere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balıklı Köyü Resimleri ve Balıklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uzundere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Uzundere Erzurum Arası Kaç Km? Uzundere Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Uzundere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Uzundere Balıklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uzundere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balıklı, Erzurum ilinin Uzundere ilçesine bağlı bir mahalledir.Uzundere gölünün tam orta kısmına gelen köy (eski adı Zıhek) Balıklı adını almıştır.Bilinen yemekleri; yufka yağlaması, kelecaş, heris dolması, kavurmalı tirit, siron, katmer, tava pağacı, ayran çorbası, kuymak, pestil kayganası, balık güveci, tava ketesi, erişte (cevizli)dir.
Erzurum iline 105, Uzundere ilçesine 19 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim tam teşekküllü olarak devam etmektedir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol astfaltır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Cep telefonları çekmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.