Vadi İzmit Projesi tanıtıldı

Vadi İzmit Projesi tanıtıldı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın girişimleriyle başlatılan Vadi İzmit Projesinin lansman toplantısı yapıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın girişimleriyle başlatılan Vadi İzmit Projesinin lansman toplantısı yapıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın girişimleriyle Gültepe şantiye alanına kat karşılığı yapılacak 433 konuttan oluşan ve yüzde 26'sı İzmit Belediyesi'ne ait olacak Vadi İzmit projesinin temeli geçtiğimiz hafta törenle atılmıştı. Toplamda 150 milyon liraya, 18 aya tamamlanması planlanan en büyük konut projesinin tanıtım toplantısı ise Gültepe şantiye alanında gerçekleşti.

Basın toplantısına, konutların yapımını üstlenen inşaat firması Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Ali Bektaş, Satış Müdürü Ayhan Ayaz, Mimarlar Belda Turfan ve Mahmut Şanlı katılım sağladı. Fatih Mahallesi'nde yükselecek olan proje hakkında firma yetkilileri bilgi verdi.

Tanıtım toplantısında proje hakkında bilgi veren Mimar Mahmut Şanlı, "Bildiğiniz üzere ülkemizdeki mimari projelerinin neredeyse tamamı tek yatırım olarak ele alındı. Projemizin en iyi yerini sosyal yaşam merkezine verdik. Tek konut argümanının biraz ötesine geçmek istedik. Projemizin son dönemdeki yatay mimari örneklerinin en önemlisi olduğunu düşünüyoruz. İnsanın doğadan en iyi şekilde faydalanmasını amaçladık. Her kesimin projeden faydalanması için 24 değişik plan çalışması yaptık. Biz bu süreçte ekipten biri olarak projenin girişimcisi İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan beye ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Devamında Şanlı, konutların depreme dayanıklılığına yönelik, "Çok şiddetli bir deprem olmadığı takdirde bu yapılara dayanır. Tahminen yaklaşık 8 şiddetine kadar dayanabilir. Müteahhit firma bu konuda çok duyarlı. 1996 yılında kurulmuştur. 700-800'e yakın konut yaptık. İzmit'e katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bina kutu gibi devrilir ama yıkılmaz" şeklinde konuştu.

18 aya tamamlamayı planladıklarını belirten Mimar Şanlı, "Fiyat politikası olarak şu an bölgede var olan projelerinden yaptığımız araştırmalar sonucunda bizimki diğer projelerden daha az durumda. Projemiz deniz görüyor. 18 adet işyeri mevcut. Belediyeye ait olan ve firmaya ait olan işyerlerimiz var" ifadelerine yer verdi.

Vadi İzmit Projesi tanıtıldı

Vadi İzmit Projesi tanıtıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.