Veliler “Çocuğum Ve Teknoloji Seminerleri” İle Bilinçleniyor

Veliler “Çocuğum Ve Teknoloji Seminerleri” İle Bilinçleniyor

Teknolojiyi doğru kullanan nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Uğur Okulları, öğrencilerle birlikte velilerin eğitimini de önemsiyor ve yeni dönemde Türkiye'nin...

Teknolojiyi doğru kullanan nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Uğur Okulları, öğrencilerle birlikte velilerin eğitimini de önemsiyor ve yeni dönemde Türkiye'nin dört bir yanında "Çocuğum ve teknoloji Semimerleri'ni hayata geçiriyor.

Öğrencilerin teknolojiyi doğru kullanabilmesi için ebeveynlerin takibinin önem taşımasından hareketle velileri bilgilendirmek için Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi danışmanlığında Uğur Okulları Kartal ve Yalova Kampüsü'nde başlayan Reçete: Çocuğum ve Teknoloji Seminerleri , Ünye, Antalya, Ankara ve İzmir illerinde devam edecek.

Çocuğunuz dijital bağımlı olabilir mi?

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur velilere, teknolojiyle yakın ilişkide olan çocuklarına karşı nasıl davranmaları gerektiği anlattı.

Zengin sunum ve hikayeler eşliğinde velileri bilgilendirecek olan Samur, seminerin faydalarıyla ilgili şöyle konuştu: "Reçete: Çocuğum ve Teknoloji semineriyle öncelikle velileri çocuklarının ve kendilerinin teknoloji kullanımları konusunda bilgilendirmek amaçlanmıştır. Veliler, bu seminer ile birlikte genel anlamda teknoloji, spesifik olarak ise; televizyon, telefon, tablet, bilgisayar, internet, sosyal medya, oyun gibi konularda veliler yararları ve zararları konusunda bilinçlendirilmektedir. Dijital bağımlılık bu noktada en çok değinilen konulardan biri olmaktadır. Velilere çocuklarının bağımlı olup olmadıklarını anlayabilecekleri örnekler sunulmakla birlikte, eğilimi olan çocuklara yönelik ne gibi çözümler yapılabileceği paylaşılmaktadır. Bununla birlikte çocukların internette gezinirken dikkat etmesi gereken hususlar, kişisel bilgilerin paylaşımı, pedofili konusu ve bu gibi durumlarla karşılaşıldığında ya da karşılaşmak istemediklerinde ne gibi önlemler alınması gerektiğini de anlatmaktayız. Son olarak ise velilere yararlı internet siteleri ve yararlı oyunlarla ilgili bilgiler vermekteyiz. Ek olarak velilerle işin hukuksal boyutları da ele alınmaktadır."

"Yasaklamak çözüm değil"

Velilerin hızla gelişen teknolojiyi takip etmekte zorlandığı için ne yapacaklarını bilemediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur, yasaklamanın ve ortadan kaldırmanın çözüm olmayacağını belirtiyor. Velilerin yasaklamak yerine sınırlandırmasının ve net kuralar koymasının daha önemli olduğunu söyleyen Samur "Çocuk hangi teknolojik aracı kullanırsa kullansın, ebeveynlerin teknolojik aracın özelliklerini değil; içerisinde çocuğunun ne yaptığını biliyor olması ve bu konuda yönlendirici olması daha önemlidir" dedi.

Veliler için büyük önem taşıyan seminerler 18 Aralık'ta Ünye - Fatsa Kampüsü'nde; 8 Ocak'ta Antalya Konyaaltı ve Muratpaşa Kampüsü'nde; 15 Ocak'ta ise Ankara Yaşamkent Kampüsü'nde saat 12.00-14.00 arasında yapılmaya devam edecek.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.