Yangında Kül Olan Ormana Öğrenciler 2 Bin Fidan Dikti

Yangında Kül Olan Ormana Öğrenciler 2 Bin Fidan Dikti

Adana'nın Kozan ilçesinde lise öğrencileri tarafından başlatılan kampanya kapsamında 2013 yılında çıkan orman yangınında kül olan alana 2 bin adet...

Adana'nın Kozan ilçesinde lise öğrencileri tarafından başlatılan kampanya kapsamında 2013 yılında çıkan orman yangınında kül olan alana 2 bin adet kızılçam fidanı dikildi.

Kozan Sis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen "Sağlıklıyım Mutluyum, Duyarlı Gençlik, Mutlu Kozan" sloganıyla başlatılan kampanya ile Akdam Mahallesi'nde orman yangını nedeniyle tahrip olmuş olan yaklaşık 20 dönümlük alana 2 bin adet kızılçam fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Kampanya hakkında bilgi veren Kozan Sis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ruhşi Gül, "Ümit ediyorum bu projeler örnek proje olur. Gerek Kozanımızda gerek ülkemiz için. Çünkü her yıl binlerce ağacımızı orman yangınlarında kaybediyoruz. Sadece bununla da kalmayıp orman yangınlarının önlenmesi noktasında öğrencilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Ağaç dikimine katılan öğrencilerden Naime Şeyda, "Biz buraya daha önce yanmış bir ormana fidan dikmeye geldik hep birlikte. Çünkü hepimiz bu işe gönüllüydük. Müdürümüz böyle bir projeyi açıkladığında çok mutlu olduk. Başta zor gibi görünüyordu ama yaptıkça birine böyle bir iyilik yaparsınız ya bizi öyle bir mutluluk kaplıyor" diye konuştu.

Öğrencilerinden Berkay Özgönül ise, "Ağaçlar yeter ki büyüsün, tutsun ve gelişsin. Bilinçsiz insanlar gelip ateş yakmasın ve ormanlarımıza zarar vermesinler. Piknik yaparken ağaçlarımıza dikkat etsinler, yakmasınlar ve kesmesinler" ifadelerini kullandı.

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü Akdam Orman İşletme Şefi Ali Tekbaş da burayı bu yıl kültür bakımı programından ağaçlandırma programına aldıklarını söyleyerek, "Okulumuzun başvurusu üzerine biz kendimiz ağaçlandırmayarak bu işi okula bıraktık. Şu an okulumuzla birlikte ağaçlandırmasını yapıyoruz" dedi.

Yangında Kül Olan Ormana Öğrenciler 2 Bin Fidan Dikti

Yangında Kül Olan Ormana Öğrenciler 2 Bin Fidan Dikti

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.