‘Yarın Sizdeyiz Projesi’ Tüm Hızıyla Devam Ediyor

‘Yarın Sizdeyiz Projesi’ Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Yarın Sizdeyiz Projesi" kapsamında Salih Avgın Paşa Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Güner İpek'i...

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Yarın Sizdeyiz Projesi" kapsamında Salih Avgın Paşa Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Güner İpek'i evinde ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yarın Sizdeyiz Projesi', 2016-2017 yılında da devam ediyor. Proje kapsamında Salih Avgın Paşa Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Güner İpek'i okul yönetimi ve öğretmenleri ile beraber evinde ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, şimdiye kadar 100 bin öğrencinin öğretmenleri tarafından evlerinde ziyaret edildiğini söyledi. Çandıroğlu, "Eğitimin 3 temel ayağı vardır. Bunlardan bir tanesi okul, birisi aile diğeri ise çevredir. Bu üçü arasındaki iletişim ne derece sağlıklıysa eğitim sürecinden beklentimizde o kadar yüksek olur. Öğretmenlerimizin ve okul idarecilerimizin çocuklarımızı evlerinde görmeleri, hangi şartlarda, hangi imkanlarda hayatlarına devam ettiklerini bilmeleri ve buna göre çocuğumuzu tekrar değerlendirmeleri bu projeyi atfeden en önemli noktada duruyor. Dolayısıyla bu hiçbir zaman azımsanacak, önemsenmeyecek bir nokta değil. Bizim olmazsa olmaz projelerimizden, hiçbir taviz vermeden ve üzerinde özen göstereceğimiz projelerden birisi olması dolayısıyla burada zaten. Geldiğimiz zamanda ne kadar da doğru olduğumuzu ve öğretmenlerimizin aile ve çocukla olan iletişimden ve bu diyaloglardan çıkardığımız zaman bu projeye hiç ara vermeden bütün imkanlarımızı seferber ederek devam ettirmemiz gerektiğini bir defa daha görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Çandıroğlu, "Bu projenin yanı sıra engelli çocuklarımız için yürüttüğümüz eğitimde engel kalması diye bir projemiz var. O biraz daha özel bir çalışma. Sadece bizimle alakalı değil çocuklarımızın belediyeler ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi başka kurumlarla çözülmesi gereken problemler varsa biz o noktada da elimizden geldiği kadar aracılık yapıyoruz. Diğer yürüttüğümüz projeler noktasında ailelerimizi bilinçlendirmek açısından da bu proje önem atfediyor. Geçmişim Geleceği Projesi ile adlandırdığımız proje ile mekanlarımızda öğrencilerimiz tarihi eserlerde ders işliyor. Milli ve manevi değerlerimizi ayakta tutmak ve ecdadımızı tanıma anlamında yürütmüş olduğumuz birçok proje var." diye konuştu.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 100 bin öğrenciyi daha ziyaret etmeyi hedeflerini kaydeden - İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdiye kadar Kayseri'de 100 bin öğrencimiz öğretmenler tarafından bu şekilde evlerinde ziyaret edildi. Ben bu sayının hiç az olmadığını ve çok önemli bir yerde olduğunu düşünüyorum. Bu projeleri ile bir çocuğumuzun kendi hayatında ve ailesinin yanında kendisini biraz daha değerli hissetmesine katkı sağlayabiliyorsak ve çocuğumuzun oradan bize samimi bir bakışını görebiliyorsak bu proje yerini buluyor demektir. Şimdiye kadar 100 bin öğrenci ziyaret edildi. Amacımız, bu 100 binin üzerinde bir o kadar daha koymaktır. 2016-2017 yılını kapattığımızda en azından 100 bin öğrencimize daha bu şekilde ulaşmayı hedefliyoruz."

Öğrenci Güner İpek'in babası Yasin İpek, "Müdürümüz bugün sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Nu ziyaretin şaşkınlığını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir eğitimci olarak şimdiye kadar hep makamlarında gördüğümüz ve uzak kaldığımız simaların halkla iç içe olması, öğrencilerle kaynaşması ve okul idaresi ile öğrencileri ziyaret etmesi bizleri mutlu ediyor" dedi.

‘Yarın Sizdeyiz Projesi’ Tüm Hızıyla Devam Ediyor

‘Yarın Sizdeyiz Projesi’ Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.