Yeni Android Navigasyon Butonları Sızdı

Yeni Android Navigasyon Butonları Sızdı

Google, Android N sürümünde gezinti navigsyon butonlarında değişime gidiyor. Yeni sanal butonları gözler önüne seren görüntü sızdırıldı.

Android N dördüncü geliştirici önizleme sürümünü geçtiğimiz günlerde yayınlayan Google, yeni Android sürümünün resmi duyurusunu ise ağustos ya da eylül ayı içerisinde gerçekleştirecek. Android N sürümüne eşlik eden yenilikler büyük oranda netleşti, ancak gelen haberler Google’ın tasarım tarafında değişimler sergileyeceğini gösteriyor.

Popüler Android sistesi Android Police sitesinin güvenilir kaynaklardan edindiği yeni bir görüntü muhtemelen Android N’in nihai sürümünde yer verilecek navigasyon gezinti butonlarını ortaya çıkardı.

nexus2cee_nav_final-01_thumb-1.png

Google son olarak iki yıl önce Android 5.0 sürümüyle birlikte navigasyon gezinti butonlarının tasarımında değişime gitmişti. Hatırlayacak olursak; yeni butonlar daha basit bir yapıda karşımıza çıkmıştı. Geri, ana ekran ve son kullanılan uygulamaları Lollipop sonrası üçgen, daire ve kare şeklini almıştı.

android-50.png

Android 4.4 ve Android 5.0 sürümlerinde kullanılan sanal butonlar..

Yeni butonlar ise genel yapıyı koruyor. Ancak dikkat çeken farklılıklar yok değil. Geri ve son uygulamalar butonu bir kez daha üçgen ve kare şeklinde. Ancak butonlar bu defa şeffaf yapıda değil; bunun yerine beyaz renge bürünecek.

android-asus.jpg

*Yeni butonların Nexus 6P'de görünümü...

Ana ekran butonu ise renkli bir yapıda karşımıza çıkacak. Dairenin etrafına Nexus logosuna özgü renkler konumlandırılarak butonun daha dikkat çekici hale gelmesi sağlanmış. 

Yeni buton tasarımının ilk olarak yeni Nexus telefonlarda yer alması bekleniyor.

yazarMustafa Kılıç

SDN-ShiftDelete.net

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.