Yıldırım’da “Esma-ül Hüsna” Sergisi Ve Sohbeti

Yıldırım’da “Esma-ül Hüsna” Sergisi Ve Sohbeti

Yıldırım Belediyesi, hat ve tezhip sanatıyla ortaya çıkan "Esma-ül Hüsna" sergisine ev sahipliği yaptı.

Yıldırım Belediyesi, hat ve tezhip sanatıyla ortaya çıkan "Esma-ül Hüsna" sergisine ev sahipliği yaptı.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergi ve sohbet ilgi gördü. Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği'ne mensup 38 hat ve tezhip sanatçısının el emekleri ve göz nurlarının yansıdığı "Esma-ül Hüsna Sergisi ve Söyleşisi" büyük ilgi gördü.

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Bursa eski İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan, Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği Başkanı hattat Mahmut Şahin ve hattat Ömer Yıldız'ın açılışını yaptığı sergide, Allah'ın 99 ismi sanatseverlerle buluştu. 22 Ocak Pazar gününe kadar Barış Manço Kültür Merkezi'nde ziyaretçilere açık olacak sergi 09.00 - 21.00 saatleri arasında sanatseverleri bekliyor.

Sergi açılışının ardından Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan'ın yönettiği söyleşide Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Mahmut Şahin ve Hattat Ömer Yıldız, Esma-ül Hüsna'nın faziletleri ve anlamları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yalnızca 99 ismin değil, tüm isimlerin Allah'ın olduğunu ifade eden Prof. Kara, 99 ismin yalnızca insanları müsammâya taşıyan araç olduğunu ifade etti. Esma-ül Hüsna'nın Türk-İslam Edebiyatı'nda şairler ve yazarlar tarafından yer verdiği eserlerden örnekler veren Prof. Dr. Kemikli, insanın dünyada var oluş gayesinin Allah'ı tanımak ve zikretmek olduğunu dile getirdi.

Hat sanatında Esma-ül Hüsna'nın önemine işaret eden Mahmut Şahin ve Ömer Yıldız, Allah'ın isimlerinin kaleme alınması ile birbirinden güzel eserlerin hayat bulduğunu söyledi.

Yıldırım’da “Esma-ül Hüsna” Sergisi Ve Sohbeti

Yıldırım’da “Esma-ül Hüsna” Sergisi Ve Sohbeti

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.