Yıldızeli Çöte Köyü

Yıldızeli Çöte Köyü

Çöte Köyü haberleri, Yıldızeli Çöte köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çöte köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Çöte köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Çöte Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çöte Köyü son dakika gelişmeleri, Çöte Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Çöte Köyü nün tarihi, Çöte Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çöte Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çöte Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çöte Köyü Resimleri ve Çöte Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Çöte Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇÖTE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çöte, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. 

Sivas iline 115 km, Yıldızeli ilçesine 63 km uzaklıktadır. Karasal iklimi hakim olmakla beraber Karadeniz iklimi de görülmektedir. Bu nedenle çok çeşit sebze meyve yetiştirilmektedir.

Köyün nüfusu tam olarak bilinmemekle birlikte 1000 ile 1500 arası olduğu tahmin edilmektedir. Köy nüfusu kısmen, ağırlıklı olarak İstanbul'un Sultanbeyli ilçesi, Çerkezköy ilçesi, kısmen diğer ilçelerde olmak üzere, Ankara, Bursa, İzmir, Tekirdağ illerinde ve bir kısmı da yurt dışında yaşamaktadırlar.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olup tarım ürünleri çeşitlidir. Genellikle buğday, arpa, çavdar (çok az), lahana, elma, soğan, şeker pancarı ve silajlık mısır yetiştirilir.

Köyde, 1967 yılında ilkokul yapılmış olup, bilgisayarlı eğitime geçilmiştir. Öğrencilerin bir kısmı çevre köylerden taşımalı eğitim sisteminden yararlanıp burada eğitimlerini sürdürmektedir.

Köyün içme suyu şebekesi yetersiz olup hala düzenli bir sistem kurulamamıştır. kanalizasyon sistemi kurulmuştur ve alt yapı sorunu yoktur. PTT santralı vardır. Sağlık ocağı, sağlık evi ve sağlık personeli (Ebe) olup 24 saat köy halkına ve çevre köylere sağlık konusunda yardım yapmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup ulaşım sorunu yoktur. Köy, Ankara-Sivas arası hızlı tren projesi güzergahında yer almaktadır. Köyde hizmetlerin yürütülmesinde 2 katlı köy konağı vardır. Alt kat düğün salonu olmak üzere, diğer katlar muhtarlık ve lojman olarak kullanılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.