Yıldızeli Gündoğan Köyü

Yıldızeli Gündoğan Köyü

Gündoğan Köyü haberleri, Yıldızeli Gündoğan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gündoğan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Gündoğan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Gündoğan Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gündoğan Köyü son dakika gelişmeleri, Gündoğan Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Gündoğan Köyü nün tarihi, Gündoğan Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gündoğan Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gündoğan Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gündoğan Köyü Resimleri ve Gündoğan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Gündoğan Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÜNDOĞAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Gündoğan, Tokat ilinin Yeşilyurt ilçesine bağlı bir Abaza köyüdür.

Gündogan köyü (eski adıyla Bulamur), Carlik Rusyasi'nin Kafkasya'ya hakim olmak için Kafkasya Halklarına karsi baslattigi ve Kafkas Halklarının yaklaşık 300 yıllik sanli direnislerinin ardından 1864'te yenilgileriyle sonuçlanan Rus-Kafkas savaşlarından sonra Osmanli topraklarına sürgün edilen Abazalar tarafından kurulmuştur. Kesin kurulus tarihi belli degildir. Köy'de yasayan Abaza aileleri sunlardir: Ageca, Hopsug, Leyze(Liydze) ve Yağan. Köyde Abazalar disında Türk ve Kürt aileler ikamet etmektedir.

Kis aylarında nüfusu oldukca azalan köyde, yaz aylarında şehirlerden köylerine gelen nüfus artar. Yaz aylarında her yastan grubun gelmesiyle kalabaliklasan Bulamur, klasik bir Cerkes koyune doner. Yaz aylarında cogalan köy duğunlerinde ve Cerkes muhabbetlerinde köy gencligi, kültürünü korumak adına bilincli olduğunu gösterir.

Sivas iline 100 km, Yıldızeli ilçesine 46 km uzaklıktadır. Tokatın yesilyurt ilcesine 14 km dir. Köyün iklimi, karasal iklim ve Karadeniz iklimi etki alanları içerisindedir. Yeşili bol bir köydür. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi, PTT şubesi, PTT acentesi, Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon, ve internet bağlantısı vardır. Daha fazla bilgi için muhtarımız Necip UTOĞLU 03566312266 numaradan bize ulaşailirsiniz.

Köy Ankara-Sivas yoluna 17 Km., Tokat'ın Yeşilyurt ilçesine 14 Km. uzaklıkta olup, Ankara yolu tarafı asfalt, Yeşilyurt ilçesine giden yolun ise 4 Km.'si stabilize, geri kalan 10 Km.'si de asfalttır.a

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.