Yıldızeli Yücebaca Köyü

Yıldızeli Yücebaca Köyü

Yücebaca Köyü haberleri, Yıldızeli Yücebaca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yücebaca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yücebaca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yıldızeli  Yücebaca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yücebaca Köyü son dakika gelişmeleri, Yücebaca Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Yücebaca Köyü nün tarihi, Yücebaca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yücebaca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yücebaca Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yücebaca Köyü Resimleri ve Yücebaca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Yücebaca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

YÜCEBABA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yücebaca, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.

Bulunduğu yer itibarı ile köyün dört tarafından bakıldığında eski evlerin bacaları yüksek göründüğünden ismi Yücebaca olarak kayıtlara geçmiştir. Köy orman köyü statüsündedir. Köyün ortasından 2 dere geçmektedir. Bu iki dere birleşip sonrasında Kızılırmak'a dökülmektedir. Derede az sayıda Tatlısu Kefali mevcuttur. Köyyün yerleşim geçmişi binlerce yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Çevresinde 3 adet mağara bulunmaktadır. Osmanlı döneminde Ermeniler ve Çerkezler ikamet etmiştir. Sonraları şartların değişmesi sebebiyle bu halklar köyden ayrılmışlardır. . Köy son yıllarda zor koşullar, okul yoksunluğu ve benzeri sebeplerden ötürü şehirlere göç vermektedir.

Köyün yemeklerinden hingel,oylubak,çökelikli,türlü vs Köyde düğünler dörtgün dörtgecedir. Sivas iline 62 km, Yıldızeli ilçesine 27 km uzaklıktadır. Köyün 4 tarafı dağlarla çevrilidir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşım Ankara-Sivas yolu üzerinden Kiremitli ve Kümbet yol ayrımlarından sağlanmaktadır. Konaközü ve Karakoç'a kadar asfalt olup gerisi toprak yoldur. köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.