Yoğun Bakım Hastalarına Yatak Banyosu

Yoğun Bakım Hastalarına Yatak Banyosu

Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Osmaniye Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitelerinde yoğun bakım hastalarına vücut yıkama makinesi ile yatak...

Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Osmaniye Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitelerinde yoğun bakım hastalarına vücut yıkama makinesi ile yatak banyosu yaptırılıyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Osmaniye Devlet Hastanesi Yoğun bakım Ünitelerinde tedavi altında olan hastalara yönelik özellikli hizmetler verildiği belirtilerek, hastalar için temizliğin tedavide başarı yüzdelerini yükseltmek adına çok büyük bir önem arz ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Osmaniye Devlet Hastanesi'nin vücut yıkama makinası bulunan ender hastanelerden biri olduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Eğitimli ve deneyimli Yoğun bakım çalışanlarımız tarafından yoğun bakımda yatmak zorunda olan hastalarımızın öz bakım eksikliklerini gidermek, yatak yaralarını önlemek, vücuttaki defakasyon (kalıntıları) temizlemek, kanaması fazla olan hastalarda temizliği sağlamak amacıyla yatak banyosu yaptırılmaktadır. Hastalar ilk geldikleri anda veya ilk 3 gün içerisinde mutlaka Vücut Yıkama Makinası ile yatak banyosu yaptırılmaktadır. Uzun süre tedavi altında olanlara da yine periyodik olarak yatak banyosu yaptırılmaktadır. Yoğun bakım Hastasına "Yatan hasta banyosunda" deneyimli çalışanlar tarafından hastanın yatağında yıkama makinası aparatları ile fonksiyonel bir işlem yapılmaktadır. Yıkama süresince hiç bir yaşam destek cihazı riske atılmamakta, son derece güvenli, hastayı yoğun bakımdaki yatağından ayırmadan hijyenik koşullarda donanımlı personeller tarafından kapsamlı bir şekilde bol su ile yıkamaya olanak sağlamaktadır."

Makine ve özellikleri hakkında

Vücut Yıkama Makinasının özellikli bir makine olduğunun ifade edilerek, "İki hazneli yıkama ve kurutma özelliği bulunan bir makinadır. Birinci hazne mevcut olan temiz suyu hastanın vücut ısısına göre ayarlamakta, hasta için uygun sıcaklıkta suyu oluşturmakta ve bu şekilde hasta banyosu yaptırılmaktadır. İkinci hazne hastayı yıkama işlemi yapılırken kullanılan kirli suyu vakumlu bir sistemle vakumlamakta ve bu şekilde kirli su hasta ile tekrar teması engellenmektedir. Vücut yıkama makinesindeki özelliklerden bir diğeri hastayı kurutma özelliğidir. Hastada hiç bir rahatsızlığa meydan vermeden kurutma işlemi yapılmakta ve hastada ıslaklıktan kaynaklanacak olumsuzlukları ortan kaldırmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Makine ile Hasta Yıkama Sisteminin hastaya ve uygulayıcıya ciddi kolaylıklar sağladığının belirtildiği açıklamada, "Bu sistem ile çok kilolu bir hastayı dahi yıkamak mümkündür. Yıkama Sistemi, bakımı yapan ekip için de büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu sistemle hastanın kişisel temizliği kapsamlı bir şekilde yapılmaktadır. Bu uygulama ile Yoğun bakım hastaları için büyük bir problem olan Yatak yaralarının da önüne geçilmektedir."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.