Yüreğir Cemevi’nin Temeli 22 Ekim’de Atılıyor

Yüreğir Cemevi’nin Temeli 22 Ekim’de Atılıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adanalılara verdiği sözleri teker teker yerine getiriyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adanalılara verdiği sözleri teker teker yerine getiriyor. Muharrem Ayı nedeniyle Şakirpaşa Cemevi ve Yüreğir Cemevi'nde düzenlenen iftar yemeklerine katılan Başkan Hüseyin Sözlü, Yeni Yüreğir Cemevi'nin temelinin 22 Ekim'de atılacağını müjdeledi.

Yüreğir Cemevi'nde Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen iftar yemeğine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 22 Ekim'de Yüreğir Cemevi'nin temelinin atılacağını açıkladı. Sözlü, "Allah nasip ederse 22 Ekim'de Cemevi'nin arsasında aşure gününde buluşacağız. Hayırlı faaliyetlerimiz olacak. İnşallah kısa sürede Yüreğir Cemevi'ni hizmete açacağız. Önündeki arsayla birlikte yaklaşık 6 dönümlük alanda hizmet verecek bir Cemevi olacak. Çevresi kentsel dönüşümle yakın zamanda kıymetlenecek bir alan. Bu hizmet size ananızın ak sütü gibi helaldir. Bundan dolayı kimseye borcunuz yok. Yüreğir Cemevi mimari açıdan da nadide bir eser olacaktır. Bu memleketin, Cumhuriyetin, Adana'nın evlatları olarak hizmet almak sizin en doğal hakkınız. Bizler de sizlere hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Sizlerle bir arada olmaktan, gönüllerinizi hoş etmekten mutluyuz. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Cenab-ı Allah nice iftarlara bizleri ulaştırsın" dedi.

"Adana; barışın, kardeşliğin, huzurun şehri olsun"

İnsanların ayrımcılık yapmadan birbirlerini sevmesi gerektiğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Kerbela'dan kin ve nefret değil, ders çıkarmalıyız. Geçmişte yaşanan kötülüklerin izlerini silmenin yöntemi bundan geçiyor. Sonrası zaten kendiliğinden gelecektir. Birbirini seven insanlar birbirini incitmekten de çekinecektir. Sizlerin desteğiyle belediye başkanlığı yaptığım bu şehri, huzurun, kardeşliğin ve barışın şehri yapmak istiyorum. Buna ihtiyacımız var. İnsanlar birbirlerinin gönüllerini hoş etme noktasında biraz duyarlı olup, dirayet gösterirlerse, sadece ülkemiz değil, yakın coğrafyamız, dünya bundan nasiplenecektir. İnsanlığın buna ihtiyacı var. İnsan insanı sevdiğinde her mesele çözülüyor. Allah şahit ki siyaseten bir hesap içinde değilim. Allah rızası için hareket ederek, Adana'daki insanları kaynaştırmam, ayrışmaya meydan vermemem gerek. Yapmış olduğumuz her işte emin olun ki insana hürmet var. "Yaradılanı hoş gör yaradandan ötürü" diyerek, Allah rızası için bir şeyler yapmak istiyoruz. Onun ötesinde başka bir gayemiz yoktur. Adana'da ve ülkemde, insanların kökeninin, nereden geldiğinin, siyasi düşüncesinin sorgulanmadığı bir gelecek arzu ediyorum" diye konuştu.

Temeli atılacak Yüreğir Cemevi'nin özellikleri

Yüreğir Cemevi'nin Selçuklu mimarisiyle yapılacak binası 3400 metrekare alanda hizmet verecek. Binanın dışında 2 bin 700 metrekare arsa olacak. 4 katlı binanın bodrum katında cenaze hizmetleri, zemin katta yemek salonu, 1.katta ise kütüphane, toplantı salonu ve eğitim salonu yer alacak. 2. katta da çok amaçlı salon bunulacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle, belediye binası önünde binlerce Adanalıya aşure ikram etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, duaların ardından ilk aşureyi kaseye bizzat doldurarak Adanallara ikram etti.

23 ekim'de aşure günü

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Alevi Platformu'nun birlikte organize ettiği aşure günü, 23 Ekim 2016 Pazar günü, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak.

Alevi derneklerinin geniş katılım göstermesinin beklendiği aşure etkinliğinde ünlü sanatçılar Erdal Erzincan ve Tolga Sağ sahne alacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, etkinliğe katılmak isteyen Adanalılar için otobüs seferleri düzenleyecek.

Yüreğir Cemevi’nin Temeli 22 Ekim’de Atılıyor

Yüreğir Cemevi’nin Temeli 22 Ekim’de Atılıyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.