Zara Yayıközü Köyü

Zara Yayıközü Köyü

Yayıközü Köyü haberleri, Zara Yayıközü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yayıközü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yayıközü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Zara  Yayıközü Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yayıközü Köyü son dakika gelişmeleri, Yayıközü Köyü ne özgü yemekler, Zara Yayıközü Köyü nün tarihi, Yayıközü Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yayıközü Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yayıközü Köyü , Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yayıközü Köyü Resimleri ve Yayıközü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Zara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Zara Sivas Arası Kaç Km? Zara Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Zara Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Zara Yayıközü Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Zara Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAYIKÖZÜ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yayıközü, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.

Sivas iline 67 km, Zara ilçesine 30 km uzaklıktadır. Köyün yolları asfalt değildir. Kurulduğu saha bakımından Sivas genelinde en iyiler arasında yer almaktadır. Geniş düzlükler bulunur.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün havası yaz mevsiminde sabah 05:00-07:00 soğuk, 07:00-11:00 ılık, 11:00-16:00 çok sıcak, 16:00-18:00 ılık ve devamında da soğuk olarak yaşanır. Kış mevsiminde ise sabah akşam buz gibidir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Çay deltasında küçük bir ova üzerine kurulmuş olan köyde tarım, başlıca geçim kaynağıdır. Bunun yanında kimi yıllar hayvancılık da önemli bir geçim kalemi olarak öne çıkmaktadır. Yaylacılık eskisi kadar gözde olmasa da yaz aylarında bazı büyükbaş hayvan sürü sahipleri hayvanlarını yaylalardaki otlaklara çıkarmak için yaylacılığı yaşatmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.