Zonguldak’ta Çanakkale Şehitleri Anıldı

Zonguldak’ta Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Zonguldak Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Zonguldak Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Zonguldak Şehitler Anıtı önünde yapılan törene; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Turanlı, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer İl Jandarma Alay Komutanı Haluk Selvi, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, siyasi parti il ve ilçe başkanları, daire müdürleri, şube başkanları, STK temsilcileri, öğrenciler, askeri erkan, emniyet teşkilatı, Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Şehitler Anıtı önüne Zonguldak Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Zonguldak Belediyesi ve Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin konulmasıyla başlandı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önem taşıyan konuşmasını Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz yaptı. Yorulmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Türk ulusu tarih boyunca ülkesinin bütünlüğü, bağımsızlığı ve halkın hürriyeti için Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve yurdun her köşesinde nice zaferlerde birçok şehit vererek tüm dünyaya Türk'ün gücünü ispatlamıştır. 18 Mart Şehitler Günümüzü andığımız bugün de tüm şehit ve gazi yakınlarını saygı ile selamlıyorum. Bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi aramızda bulunmayışının derin hüznünü yaşadığımız bugünümüzde askerlik vazifesini yerine getirirken şehit ve gazi olan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyoruz ruhları şad olsun. Aziz şehitlerimiz; sizler yattığınız yerde rahat uyuyun. Kahraman gazilerimiz; gönüllerinizi ferah tutun. Şehit kanları ile sulanan bu toprakları korumak görevini artık biz ve yeni yetişen gençlerimiz devralmıştır. Dünya döndükçe bu vatan sonsuza kadar var olacaktır. Ne mutlu şehitlik ve gazilik mertebesine erene. Ne Mutlu Türküm Diyene."

Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz'ın konuşmasının ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, Şehitlik Anıtını ziyaret defterini imzaladı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle BEÜ tarafından oratoryom düzenlendi. Kapalı spor salonunda düzenlenen programa, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Turanlı, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer İl Jandarma Alay Komutanı Haluk Selvi, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz ve davetliler katıldı.

Çanakkale zaferinden kesitlerin sunulduğu programın sonunda 10. Yıl marşı okunurken programa katılanlar gösteriyi ayakta alkışladı.

Zonguldak’ta Çanakkale Şehitleri Anıldı

Zonguldak’ta Çanakkale Şehitleri Anıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.