“1. Uluslararası Türk Dünyası Halk Çalgıları Sempozyumu”

“1. Uluslararası Türk Dünyası Halk Çalgıları Sempozyumu”

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, “1. Uluslararası Türk Dünyası Halk Çalgıları Sempozyumu“nu düzenliyor. Geçmiş ve gelecek nesilleri buluşturmayı amaçlayan sempozyum, halk çalgılarının kültürel mirasını...

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, “1. Uluslararası Türk Dünyası Halk Çalgıları Sempozyumu“nu düzenliyor. Geçmiş ve gelecek nesilleri buluşturmayı amaçlayan sempozyum, halk çalgılarının kültürel mirasını yeni kuşaklara aktarmayı hedefliyor.

Etkinlik, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Etkinlik Salonu’nda 14 Aralık Perşembe günü saat 13.00’te başlayacak. Sempozyumun açılış konuşmalarını EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Özgür Çelik gerçekleştirecek. Etkinlik, iki oturum halinde gerçekleşecek ve Türk dünyası ülkelerinde halk çalgılarının tanıtımı ve icrasıyla ilgili tartışmalar, canlı sergiler ve atölyeler içerecek.(Bilim Sağlık ve Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.