11 yaşında ikinci defa yakalandığı lösemiye yenik düştü

11 yaşında ikinci defa yakalandığı lösemiye yenik düştü

Afyonkarahisar'da 11 yaşında yakalandığı lösemi hastalığına karşın vatandaşların hayatta kalması için kendisi adına kan bağışı, ilik nakli kampanyaları...

Afyonkarahisar'da 11 yaşında yakalandığı lösemi hastalığına karşın vatandaşların hayatta kalması için kendisi adına kan bağışı, ilik nakli kampanyaları başlattığı minik Elif Öz, ilik nakli ile kurtulup tekrardan yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. 11 yaşında hayatına doyamadan vefat eden küçük kız gözyaşları arasında sonsuzluğa uğurlandı.

2016 yılı Haziran ayında halsizlik ve kansızlık şikayetiyle ailesi ile birlikte hastaneye başvuran minik Elif'e lösemi teşhisi konulması üzerine Afyonkarahisarlılar küçük kız için ilik nakli kampanyası başlatmıştı. Kızılay Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde başlatılan kampanyaya kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, vatandaşlar kan vermek Kızılay'a akın etmişti. Yapılan kampanyalar sonrası minik Elif'e umut ışığı Almanya'dan doğmuş ve yaklaşık 9 ay önce Almanya'daki bir donörden küçük kıza ilik nakli yapılmıştı. Ancak nakilden yaklaşık 2 ay sonra küçük kız ve ailesi doktorların yaptığı muayenede löseminin tekrarladığını öğrenince ikinci defa yıkıldı. Bu defa küçük kıza tekrardan ilik nakli yapılması ve kemoterapi uygulanmasına karar verildi. İkinci donörün ise baba Ramazan Öz olduğu ve nakil için 25 Eylül Pazartesi günü ameliyat yapılacağı öğrenildi. Ancak küçük kızın minik bedeni mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düştü. Elif Öz dün tedavi gördüğü Antalya'daki özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Afyonkarahisar Orman İşletme İl Müdürlüğünde işçi olarak çalışan talihsiz kızın babası Ramazan Öz, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarının hayatta kalması için her şeyin yapıldığını ancak başarılı olamadıklarını ifade etti. Öz, büyük üzüntü yaşadıklarını kaydederek, kızlarına yapılan ilik nakli sonrası her şeyin düzeleceğine inandıklarını ancak hastalığın çocuklarında ikinci defa baş gösterdiğini ve bu defa Elif'in kurtulamadığını söyledi.

Minik kızdan geriye videoları kaldı

Elif Öz için Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Cami'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye aile üyeleri ve yakınları katıldı. Küçük Elif'in tabutunun üzerine tedavisi boyunca saçları döküldüğü için sıklıkla taktığı başörtüsü örtüldü. Cenaze töreni öncesinde minik kızın 7 yaşında olan kardeşi Mustafa Öz'ün her şeyden habersiz ablasının tabutunun başında durup, tabut ile oynaması görenleri duygulandırdı. Küçük kızın cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Kocatepe Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

11 yaşında ikinci defa yakalandığı lösemiye yenik düşen Elif Öz'den geriye ise hastane odasında, doğum günlerinde çekilen ve hastalığına rağmen hayata tutunmaya çalıştığı görülen videolar kaldı. Minik Elif, kendisine doğum gününde hediye edilen gitarı çalamadan hayatını kaybetti.

11 yaşında ikinci defa yakalandığı lösemiye yenik düştü

11 yaşında ikinci defa yakalandığı lösemiye yenik düştü

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.