“15 Mayıs Mutabakatına Kadar Çalışmalarımıza Hız Kesmeden Devam Edeceğiz”

“15 Mayıs Mutabakatına Kadar Çalışmalarımıza Hız Kesmeden Devam Edeceğiz”

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, üyelerle bir araya geldiği toplantıda, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, üyelerle bir araya geldiği toplantıda, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamuda kronikleşen birçok sorunu kararlılıkla sürdürdükleri mücadeleleriyle çözdüklerini ifade eden Çakırcı, “Çalışma hayatında artık kronikleşmiş ve çözüme kavuşacağına dair umutların olmadığı birçok sorunu azim ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadele ile çözüme kavuşturduk. Sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge gibi, kamu görevlilerinin yıllardır çözüm bulunmasını istedikleri ve bekledikleri önemli sorunları toplu sözleşme masasına taşıdık. Bugün geldiğimiz aşamada ise çözüm bekleyen sorunlar artık çözüm noktasına oldukça yaklaşmıştır. Bütün bunların temelinde örgütlü gücümüz, kararlı mücadelemiz var. Türkiye’nin en genel yetkili sendikası olarak, çalışma hayatındaki güçlüklerin aşılması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, sorunların çözümü için var gücümüzle çalışıyoruz. 15 Mayıs’a kadar üye çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Ek gösterge sistemi yeni mağduriyetlere yol açmamalıdır

Çakırcı, “Ek göstergelere ilişkin düzenleme genel idare hizmetleri, ek göstergesiz memurlar, teknik hizmetler sınıfı dahil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Komisyon toplantılarında emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılması gerektiğini ifade ettik. Ek gösterge sisteminin yeni mağduriyetlere yol açmaması için çaba harcıyoruz” dedi.

Haydar Akın’a yapılan haksızlığa hep birlikte karşı çıktık

Çakırcı, görevden alınan Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın göreve iade edilmesi için okul önünde gerçekleştirilen eyleme katılarak, “Velilerin tercihini dikkate aldığı için azgın azınlığın kumpasına kurban edilen okul müdürümüzün görevine iade edilmesini istiyoruz. Haydar Akın’ın itibarı tüm eğitimcilerin itibarıdır. Haydar Akın yalnız değildir, görevine hemen iade edilmelidir” dedi.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.