19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen törenle kutlandı.

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen törenle kutlandı.

Törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Yıldız, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, gaziler kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

'Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış kahramanlardır'

Günün anlam önemini belirten konuşmayı yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi Başkanı Ramazan Yıldız, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin var oluş mücadelesinde, terörle mücadelesinde ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde verilen mücadelede gazi ünvanı verilen kahramanlarımızın onurlandırıldığı gündür. Gaziler günü canlarını bu aziz vatana adayan tüm gazilerimize kutlu olsun. Bizleri bu mutlu günde onurlandıran herkese saygılarımı sunuyorum. Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın birliğine, bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya ve canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış kahramanlardır."dedi.

Konuşma sonrası Niğde Belediyesi tarafından Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.

19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.