2. Çukurova Karikatür Festivali yarışması

2. Çukurova Karikatür Festivali yarışması

Türk karikatürünün ünlü ismi Musa Kart, Çukurova Belediyesi'nin konuğu olarak 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali'ne katılacak.

Türk karikatürünün ünlü ismi Musa Kart, Çukurova Belediyesi'nin konuğu olarak 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali'ne katılacak. Ünlü çizer, kendi adını taşıyan Musa Kart Basın Özgürlüğü Ödülü'nü bizzat takdim edecek.

Ödülleri Musa Kart verecek

Cumhuriyet gazetesinin 1'inci sayfa çizeri karikatürist Musa Kart 1,5 ay sonra gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali'ne katılacak. Tutuklu bulunduğu İstanbul Silivri Cezaevinde 272 günün ardından 21 Temmuz'da özgürlüğüne kavuşan sanatçı, kendi adına verilecek olan "Musa Kart Basın Özgürlüğü Ödülü"nü, 2. Çukurova Karikatür Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada ilk üçe girecek olan eser sahiplerine bizzat takdim edecek.

Yarışma için son 17 gün

Çeşitli panel, söyleşi, çizim atölyesi ve sergilerin yapılacağı 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali'nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da karikatür yarışması olacak. Amatör ve profesyonel tüm çizerlere açık yarışmada 7-15 yaş arasındaki çocuklar aile, 16 yaş ve üzerindeki yarışmacılar ise basın özgürlüğü konusunda karikatür çizecekler. Yarışmaya eser göndermek için son gün 16 Ekim. Festivalin Onur Konuğu ve Karikatür Yarışması Onursal Başkanı Tan Oral, ünlü siyasetçi Altan Öymen'le birlikte "Acılı Adana" konulu bir sergi ve söyleşi gerçekleştirecek. Festivale Ukrayna, İran, İtalya ve Almanya'dan da dünya çapında tanınmış karikatürcüler katılacak.

"Musa Kart özel konuğumuz"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 17-18 Kasım tarihlerinde Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Çukurova Belediyesi açık alanında gerçekleştirilecek olan festivale Musa Kart gibi usta ve saygın bir ismin katılmasının çok özel bir anlamı olduğunu vurgulayarak, "Sayın Musa Kart'ı Adana'da ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk ve onurdur. Kendisi bizim özel konuğumuz olacak. 16 yaş ve üzerindeki gençler ve yetişkinler kategorisindeki yarışmacılardan başarılı olanlar hem para ödülü alacak hem de ödülü böyle usta bir ismin elinden almanın gururunu yaşayacaklar" dedi.

2. Çukurova Karikatür Festivali yarışması

2. Çukurova Karikatür Festivali yarışması

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.