2017-2018 eğitim öğretim yılı güvenlik toplantısı yapıldı

2017-2018 eğitim öğretim yılı güvenlik toplantısı yapıldı

Nevşehir Valiliği tarafından 2017-2018 eğitim öğretim güvenliği toplantısı yapıldı.

Nevşehir Valiliği tarafından 2017-2018 eğitim öğretim güvenliği toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın Başkanlığında Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, belde belediye başkanları, muhtarlar, okul müdürleri, sivil toplum örgütleri, okul aile birliği başkanları ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının hayırlı-uğurlu olması temennisinde bulunan Vali Aktaş, İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla şu anda 81 ilde ve tüm ilçelerde aynı toplantının yapıldığını ifade etti.

Geleceğimizin teminatı olan çocukların gelişimlerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları, ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri amacı ile İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği bu çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Aktaş, toplantıya okul idarecileri, okul aile birliği başkanları, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve diğer paydaşları davet ettiklerini; yararlı bir toplantı olmasını diledi.

Toplantıya Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu sunumla devam edildi. Sunumda İl Emniyet Müdürlüğü'nün okul güvenliği ile ilgili faaliyetleri, yapılan denetimler, uygulanan idari para cezaları ile adli işlemlere yer verildi. Sunumda ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü'nün projeleri ile paydaşlardan beklenen konulara yer verildi.

Ayrıca toplantıda, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçebilmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak planlamalar görüşüldü. Bu çerçevede okul çevrelerindeki güvenlik kameraları ve fiziki tedbirlerin durumu, okul çevrelerinde uyuşturucu ve benzeri madde satışına karşı alınacak önlemler, okul servis araçlarında öğrenci güvenliğine yönelik yapılması gereken işlemler ele alındı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.