3 Yaşındaki Doğa’nın Yaşaması O Cihazın Alınmasına Bağlı

3 Yaşındaki Doğa’nın Yaşaması O Cihazın Alınmasına Bağlı

Mitokondriyal Miyopati teşhisi konan ve henüz 3 yaşına yeni giren minik Doğa 60 gündür Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Çocuk Yoğun Bakım Düzey ’de yatıyor. Ailesinin Doğa’yı evlerine götürebilmesi için ev tipi solunum cihazı alması gerekiyor ancak ailenin o

Mitokondriyal Miyopati teşhisi konan ve henüz 3 yaşına yeni giren minik Doğa 60 gündür Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Çocuk Yoğun Bakım Düzey ’de yatıyor. Ailesinin Doğa’yı evlerine götürebilmesi için ev tipi solunum cihazı alması gerekiyor ancak ailenin o cihazı alması için maddi gücü kalmamış. Ekonomik zorluklar nedeniyle çocuklarının tedavisini evlerinde sürdürmek isteyen aile kızları için gerekli cihazı alabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.
Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde yaşayan 2 çocuklu Yetim ailesi, 1,5 yıl önce Mitokondriyal Miyopati teşhisi konan 3 yaşındaki kızları Doğa’nın devam eden tedavisini bundan sonra evlerinde sürdürebilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde çalışan Baba Sinan Yetim’in çocuğunun tedavisi için ev hanımı eşi Gizem Yetim ile sürekli hastanelerde olması nedeniyle 8 yaşındaki diğer çocukları D.Y.’den ayrı kalıyor, görev yaptığı işlerinde de aksamalar yaşıyor. Ücretli izin ya da rapor almak zorunda kalıyor. Şu anda vitamin kokteylleriyle hayata tutunan Doğa’nın hastalığı da ilerlemeye başladı. Beyinde küçülme ile birlikte solunum sıkıntısı yaşayan Doğa için ev tipi solunum cihazı alınması gerekiyor. Yurt dışından getirilen bazı ilaçların masrafları, çocuğunun evde bakılabilmesi için hayırseverlerin yardımlarını bekleyen aile minik Doğa’nın sağlığına kavuşacağı günleri dört gözle bekliyor.
Baba Sinan Yetim, kızı Doğa’nın 12 Temmuz 2016 tarihinde dünyaya geldiğini ve ilk yıl sağlık sorunu yaşamadıklarını, 12. Ayda B12 eksikliği nedeniyle 4,5 ay iğne tedavisi gördüğünü, B12 vitamin değerlerine baktırmak için kontrole gittiklerini ve tahlil yaptırdıklarını söyledi. Doğa’nın sağlık sorunlarının bu süreçten sonra başladığını belirten baba Sinan Yetim, “yapılan tahlillerde kızımızın ALP değerleri yüksek çıktı. Sonrasında ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik bizi Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne sevk etti. Orada Endokrin Bölümü’ne gittik . Nöroloji, Metabolizma Bölümü de gördü. Bütün kontrol ve tetkikler yapıldı ancak hiçbir şey bulunmadı. Bize fizik tedavi önerildi. Kızım Doğa Altınordu’da 1,5 yıl fizik tedavi gördü, ancak alınan fizik tedavisi ile kızımın sağlığında hiçbir değişim olmadı. Kızımın tedavi süreci ile ilgili araştırma yapıp İstanbul’da özel kliniği olan bir Nöroloji doktoruna gittik. Orada EMAR çekildi, EMAR sonucunda kızımın nadir hastalık Leigh Sendromlu olduğu ortaya çıktı. Doktorumuz bizi çocuk metabolizma doktoruna sevk etti. Orada genetik tahlilleri yapıldı ücretli olarak yurt dışına gönderdi. Sonuç olarak; Mitokondriyal Miyopati hastasının tedavisi yok. Şu an vitamin kokteylleriyle destekleniyor. Hastalığı da ilerledi. Beyinde küçülme var ve solunum sıkıntısı yaşıyor 60 gündür Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Çocuk Yoğun Bakım Düzey- 3’de yatıyor. Ev tipi solunum cihazı yazıldı. Bütün bu süreçten geçtiğimiz için maddi olarak zor duruma düştük. Çocuğumuzun medikal ihtiyaçlarını ve ev tipi solunum cihazlarını alamıyoruz. Bu yüzden de hastaneden çıkamıyoruz. 8 Yaşındaki oğlumuz D.Y’den de ayrıyız. Bu yüzden hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.
AİLE ÇAREYİ AHBAP PLATFORMU’NA BAŞVURMAKTA BULDU
Yardım için ünlü sanatçı Haluk Levent öncülüğünde kurulan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde örgütlenerek sosyal sorumluluk etkinliklerine imza atan kısa adı AHBAP olan Anadolu Halk ve Barış Platformu’na başvurdu. Yetim ailesinin durumu AHBAP Ordu Sözcüsü ve aynı zamanda Türkiye Engelliler Konfederasyonu tarafından Ordu İl Meclis Başkanı Ümit İşbakan’a iletildi. Zaman kaybetmeden hemen Yetim ailesi ile iletişime geçen Ümit İşbakan, AHBAP Platformu olarak Ordu Valiliği’ne Doğa’nın ailesi için seslerinin duyurulması ve yardım için talepte bulundu.
YETİM AİLESİ HAYIRSEVERLERİN YARDIMINI BEKLİYOR
Yetim ailesinin durumu ile ilgili bilgi veren AHBAP Ordu Sözcüsü ve aynı zamanda Türkiye Engelliler Konfederasyonu Ordu İl Meclis Başkanı Ümit İşbakan; “Doğa kızımız için resmiyette gerekli rapor ve evrakları temin ettik, Ordu Valiliği’ne başvurarak gerekli cihazın SGK tarafından verilmediğini ve ailenin de cihazı alacak gücünün olmadığını hatırlatıp , AHBAP Platformu Genel Başkanımız sayın Haluk Levent in önderliğinde Ordu Ahbap Platformu olarak sosyal medyada ve basın yoluyla yardım talebinde bulunmamız için gerekli IBAN numarası paylaşabilmemiz için talepte bulunduk. Bu süreç en az 3 ay zaman alacağından ve kızımızın durumunun acil olduğundan dolayı gerekli çalışmaları başlattık. Tüm hayırsever insanlarımıza, yurttaşlarımıza ve iş adamlarına buradan Doğa’yı yaşatmak için babası Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıtası Sinan Yetim ile temasa geçmeye çağırıyorum” dedi. (BSHA- Sağlık Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.