573 Milyonluk Çiftçi Hasarı Değerlendirmede

573 Milyonluk Çiftçi Hasarı Değerlendirmede

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin kuraklık, aşırı yağış, don, fırtına gibi doğal afetlere maruz kaldığını, devlet tarafından 2019 ilk yarısında 157 milyon TL hasar ödemesi yapıldığını, 573 milyon 320 bin liralı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin kuraklık, aşırı yağış, don, fırtına gibi doğal afetlere maruz kaldığını, devlet tarafından 2019 ilk yarısında 157 milyon TL hasar ödemesi yapıldığını, 573 milyon 320 bin liralık hasar ihbarının ise değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı.

Bayraktar, çiftçinin aşırı yağıştan, kuraklığa, selden doluya, dondan fırtınaya, hortuma, su baskınına ardı arkası kesilmeyen afetlere maruz kaldığını bildirerek, “Meydana gelen yağışlar özellikle tarla ürünlerinde ve açıkta yetiştirilen sebzelerde ve meyvelerde hastalık ve zararlıların çoğalmasına yol açtı” dedi. Yapılan çalışmalara göre 51 ilde aşırı yağış, sel ve su baskını görüldüğünü, bu illerin 37’sinde yağışın yanı sıra dolu yağışı da gerçekleştiğini anlatan Bayraktar, Ziraat Odalarının afetlerden en çok etkilenen ürünleri tespit ettiğini açıkladı.
51 İLDE YAĞIŞ ZARARI OLUŞTU
Bayraktar, şunları söyledi: “Ürününü sigorta ettiren çiftçilere 2019 yılının ilk yarısında, 13 bin 191 poliçe karşılığında 157 milyon 764 bin lira hasar ödemesi yapıldı. 75 bin 940 poliçe karşılığı olan 573 milyon 320 bin liralık hasar ihbarı ise değerlendirme aşamasında” (BSHA- Ekonomi Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.