65 Yaş Üzeri Aşılamada İller Arası Eşitsizlik  Var İddiası

65 Yaş Üzeri Aşılamada İller Arası Eşitsizlik Var İddiası

Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de 65 yaş ve üzeri aşılanan kişilerin sayısında iller arası eşitsizlikler olduğu öne sürüldü.

Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de 65 yaş ve üzeri aşılanan kişilerin sayısında iller arası eşitsizlikler olduğu öne sürüldü. Türkiye’de 1 Mart tarihiyle bir doz aşılanan kişi sayısı 7 milyon, iki doz aşılanan kişi sayısı ise 1.8 milyona ulaştı.

Sağlık Bakanlığı’nın en son dört ay önce açıkladığı, COVID-19 Haftalık Durum Raporu’nda Türkiye’de COVID-19 nedeniyle ölümlerin %73’ünün 65 yaş ve üzeri kişilerde meydana geldiğinin altını çizen Türk Tabipler Birliği yetkilileri, “Sadece bu veri bile Sağlık Bakanlığı’na 65 yaş ve üzeri kişileri aşılamanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmalı; COVID-19 aşılamasında benimsenmesi gereken yaklaşım, geride bir kişiyi bile bırakmamak anlayışı olmalıydı; ancak Türkiye’de 24.02.2021 tarihinde 65 yaş ve üzeri grubunda aşılanma oranı %69,3’tü” diye konuştu.

İşte 65 Yaş ve Üzeri İllere Göre Aşılanma Oranları

65 yaş ve üzeri grubunun iller bazında oranlarına bakıldığında aşılamadaki eşitsizliğin bulunduğunu ifade eden birlik yetkilileri, “65 yaş ve üzeri grubunda en yüksek aşılanma oranları Ankara (%86,8), Eskişehir (%83,9) ve Osmaniye (%81,6) illerinde gerçekleşmiştir. 65 yaş ve üzeri grubunda en düşük aşılanma oranları ise Hakkâri (%19,8) Şırnak (%21,3) ve Siirt (%24,3) illerinde gerçekleşmiştir (1). 65 yaş ve üzeri grubunda aşılanma oranları, Güneydoğu Anadolu’da en düşük düzeydedir. Aşılanma oranı en düşük olan iller aynı zamanda son iki haftadaki verilere göre 100.000 nüfusa en düşük vaka oranlarının da görüldüğü illerdir. Sahadan alınan bilgilere göre aşılamada yaşanan eşitsizliğin temelinde iktidarın politikalarına duyulan güvensizlik ve bakanlığın COVID-19 aşılamalarını başvuruya dayalı randevu sistemi ile planlanması nedeniyle anadilinde sağlığa erişim imkanının olmaması esas nedenler arasında görülmektedir” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.