65 Yaş Ve Üstü Vatandaşlarda Hastalık Görülme Oranı Yüzde 50 Düştü !

65 Yaş Ve Üstü Vatandaşlarda Hastalık Görülme Oranı Yüzde 50 Düştü !

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ekranların önüne geçerek yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşların toplam vaka içerisindeki oranının yarı yarıya düştüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ekranların önüne geçerek yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşların toplam vaka içerisindeki oranının yarı yarıya düştüğünü açıkladı. 64 yaş üzeri aşılama oranının yüzde 76.4 olduğunu anlatan Bakan Koca, “Halen aşı tanımlandığı halde yüzde 23.6 oranında aşışını yaptırmayan vatandaşımız var” dedi.

65 yaş ve üstü vatandaşların yüzde 100 oranında aşılanmadığına dikkat çeken Bakan Koca, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın 1 Ocak itibarıyla toplam vaka içerisindeki oranı 17.7 Şimdi ise yüzde 8.2 yani aşılama sonrası neredeyse toplam vaka sayısı içinde yarı yarıya düşmüş durumda.  Bu dönemde aşılanan kişi sayısı ise 65 yaş üstü yüzde 76.4 .Yani %100 aşılanamadı. Halen yüzde 23.6 oranında 65 yaş üstü vatandaşımız aşısı tanımlandığı halde aşısını yaptırmış durumda değil. Bu da bu rakamların içinde olmuş oluyor. Bunun dışında sağlık çalışanlarına baktığımızda aynı tabloda sağlık çalışanları ise toplam vaka içindeki payı 1 Ocak’ta yüzde 5.3 ağırlıklı sağlık çalışanlarımıza aşı yaptığımız için sağlık çalışanlarında aşılama oranı yüzde 86. Biraz daha yüksek. Yüzde 86 olan aşılama oranı ile toplam vaka içindeki payı 1 Ocak’ta yüzde 5.3 iken şu anda 1.37’ye kadar indi. Bu aşının etkisini gösteren önemli bir bulgu. Burada ise hastanedeki özellikle 65 yaş üstü sağlık çalışanlarının hastanedeki atışlarını gösteren yatanlar için de 65 yaş üstünde 57. 4 iken şimdi %31’e kadar düştü.  Yani yatanlar içerisinde de neredeyse yarı yarıya kadar düşmüş olduğunu görüyoruz. Sağlık çalışanlarında bu oran daha belirgin. Çünkü aşılama oranı daha fazla yüzde 3.1 iken yatanlar içindeki oranı şu an 0.78 yani 4’te 1 Hatta 5’te 1 orana inmiş durumda. Bu tabloda ise yoğun bakımda yapan vakalar  içinde  65 yaş üstü ve yine sağlık çalışanlarının  oranını görüyoruz.  Burada yoğun bakımda Yüzde  69.9 yani yani yüzde yetmiş ten %40 8.4 e 65 yaş üstündeki  Vatandaşlarımızın oranını görmüş oluyoruz.  Sağlık çalışanları ise yüzde 1.1ken  1 Ocak’ta yüzde 1.1 ken toplam yoğun bakımda yatan hastalar içerisindeki payı şu an 0.25 düştü 4 de 1’e kadar inmiş durumda” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.