656 yıllık destana devletten ödenek çıkmadı

656 yıllık destana devletten ödenek çıkmadı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2017 yılında gerçekleştirilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne Belediye Başkanlığı tarafından...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2017 yılında gerçekleştirilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan talep edilen destek yardımının kabul edilmeyerek geri çevrildiğini söyledi.

Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olarak gösterilen ve 656 yıldır kesintisiz olarak yapılan, "Bitmeyen güreşin devam eden efsanesi" tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne, Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından 2017 yılında destek fonu çıkmadı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendilerinden çok daha küçük güreş organizasyonu düzenleyen il ve ilçe belediyelere Spor Toto'dan 2 milyon Lira'ya yakın fon çıkarıldığını belirterek, söz konusu duruma tepki gösterdi.

UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'nde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için bu yıl Belediye tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'nda talep edilen 1 milyon 500 bin Lira'lık destek geri çevrildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında söz konusu kararın politik olma ihtimalini düşünmek istemediğini belirtti.

"Kırkpınar dosyası gündemden çıkarılmış"

Gükan, her yıl Şubat ayında Başbakanlık Tanıtma Fonu'na destek talebinde bulunduklarını, bu yıl da aynısını yaptıklarını ifade ederek, önceki yıllarda gelen yardımları örnek göstererek, şunları kaydetti:

"2014 yılında 100 bin Lira göndermişlerdi ben de iade edeceğim demiştim. O zaman sayın Mehmet Müezzinoğlu devreye girmişti ve 400 bin Lira'ya çıkmıştı rakam. Sonra 2015'te yine aynı işlemi yaptık, 300 bin Lira geldi. 2016'da yine aynısını yaptık gene 300 bin Lira geldi. Bu yıl yine Şubat ayında yaklaşık 1,5 milyon TL'lik bir dosya gönderdik. Kırkpınar olana kadar hiçbir haber gelmedi. Kırkpınar'dan 1 ay sonra bir yazı geldi. 14 Ağustos 2017 tarihli bir yazı. Tanıtma Fonu'nun 31 Temmuz 2017 tarihli toplandığı, ancak bizim Kırkpınar Proje dosyamızın kabul edilmeyerek gündemden çıkarıldığı yazıyor."

"Kararı siyasete mal etmek istemiyorum"

Söz konusu kararı siyasete mal etmek istemediğini söyleyen Gürkan, "Yani bunu siyasete mâl etmek istemiyorum ama şunu da biliyorum ki bizden çok küçük, kıyas bile olunmayacak bazı güreşlere sadece Spor Toto'dan 2 milyon TL fon verildiğini biliyoruz. Hani CHP'li olduğumuz için verilmiyor mu acaba? Diyeceğim ama yakıştıramıyorum. Bu fonun başındaki arkadaşların böyle bir politik davranış göstereceğini düşünmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

656 yıllık destana devletten ödenek çıkmadı

656 yıllık destana devletten ödenek çıkmadı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.