700 Örnek Fındık Bahçesi Oluşturuldu

700 Örnek Fındık Bahçesi Oluşturuldu

Ordu Valiliğinin desteği ile Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odalarının işbirliğinde Ordu’da uygulanan ‘Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi’ sahada başarıyla uygulanmaya devam ediyor.

Ordu Valiliğinin desteği ile Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odalarının işbirliğinde Ordu’da uygulanan ‘Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi’ sahada başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Timlerce sahada şu ana kadar 700 örnek fındık bahçesi oluşturuldu.

Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; fındık timleri tarafından Altınordu ilçe merkezinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldı. Müdür Yılmaz, örnek fındık bahçesinde yaptığı açıklamada; “Dünya fındık üretiminin % 25’i, Ülkemiz fındık üretiminin ise % 30-% 35’i ilimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Bizlerde İl Müdürlüğü olarak üretiminde lider olduğumuz fındıkta, lider ülkeye yakışır verim ve kaliteyi ulaşmak amacıyla 2014 yılından bugüne önemli projeler uyguladık. 2019 yılında da önceki uyguladığımız projelerimizin üzerine koyarak kapsam olarak çok daha geniş bir proje olan ‘Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi’ni hayata geçirdik. Valiliğimizin desteğiyle İl Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarımız işbirliğinde Kasım ayında ilimizde uygulamaya başladığımız projemiz sahada başarıyla uygulanmaya devam ediyor” dedi.

AMAÇ VERİM VE KALİTEYİ ARTIRMAK

Çok kısa sürede fındık budama timleri tarafından 700’ün üzerinde örnek bahçe oluşturulduğunun altını çizen Müdür Yılmaz; “Fındık budama timlerimiz Kasım ayı itibariyle sahaya inerek çalışmalara başlamışlardı. Kasım ayından bugüne yoğun bir çalışma içerisinde olan timlerimiz şuana kadar 700’ün üzerinde örnek bahçe oluşturdular. Ordu ili olarak ana ürünümüz fındıkta verim ve kaliteyi artırma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz. Projemizin ilimiz genelinde yansımaları da çok güzel. Yaptığım ilçe ziyaretlerinde gördüğüm kadarıyla üreticilerimizde çok güzel bahçeler oluşturmaya başladılar. Projemizin amacına ulaştığını görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

 

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.