9’uncu Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği toplantısı gerçekleşti

9’uncu Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği toplantısı gerçekleşti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Tekirdağ Valiliği iş birliğiyle Tekirdağ'da düzenlenen Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği 9'uncu Koordinasyon...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Tekirdağ Valiliği iş birliğiyle Tekirdağ'da düzenlenen Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği 9'uncu Koordinasyon Toplantısı başladı.

Tekirdağ'da bir otelde düzenlenen toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Elife Ünal, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve 81 ilin üniversite temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Elife Ünal, "Bugün burada kamu, üniversite sanayi iş birliğinde güncel konuları ele alacağız. Çalışma grubu faaliyetleri ve illerdeki kurs durumu faaliyetlerini gözden geçirip, kurs faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için değerlendirmelerde bulunacağız. Kamu, Üniversite, Sanayi İş Birliği (KÜSİ) çalışma grubu üyelerimiz 81 ili temsil edecek şekilde yapılandırıldı ve bunun oluru her yıl bakan oluru ile güncellenmektedir. En son bakan olurumuz eylül ayında alınmış olup yeni üyelerimiz katılmıştır. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Tekirdağ gibi İstanbul'a yakın illerde Ar-Ge ve tasarım merkezlerimizin sayısı bir hayli yüksek. Tekirdağ'da da bu sayının 26 olduğunu biliyorum. Ama Sivas'ın doğusundaki bölgelerimizde çok fazla yok. Buradaki arkadaşlarımızın biraz daha yoğun çalışması gerektiğinin altını çiziyorum. Biz de bu çalışmalara katkı vereceğiz" dedi.

"Sanayicilerimiz ve onların temsilcileri bu konuda bizlere destek oluyorlar"

Vali Ceylan ise sanayi kuruluşların desteklerinin olduğunu aktararak, "Biz de burada ilimizde, kamu-üniversite ve sanayi iş birliğini en üst seviyede yürütebilmek amacıyla en üst seviyede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben bizzat kendim bu toplantılarda bulunmaya gayret ediyorum. Sağ olsunlar buradaki gerek rektörlüğümüz gerek KÜSİ temsilciliğimiz gerekse sanayicilerimiz ve onların temsilcileri bu konuda bizlere destek oluyorlar. İlimizde özellikle bu iş birliğinde iyi işler kanaatindeyim ve bunun meyvelerini de görüyoruz. Gerçekten hem sanayicilerimizi yönlendirme alınana kararları bizzat uygulayarak ve kararların denetlenmesini sağlayarak yürütmeye gayret veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Avrupa'daki şehirlerle yarışacak. Tekirdağ'ı izlemeye devam edin"

Tekirdağ'ın Avrupa'ya açılan bir kapı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Vizyonu, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, üniversitesi, turizmi ve lojistik yatırımlarıyla çevreye duyarlı kentleşmesini tamamlamış mutlu ve yaşana bilir bir Tekirdağ oluşturmanın ortaya çıkartmanın heyecanı içerisindeyiz. Büyükşehir belediye başkanı olarak geldiğimiz noktada iyi bir noktaya geldiğimizi söyleyebiliriz. Bu etkinliğin bugün Tekirdağ'da yapılmış olması, bizleri son derecede mutlu etti. STK'larımız, siyası partilerimiz ve milletvekillerimiz büyükşehiri vatandaşlarımıza anlatmadı ben beklerdim ki çok büyükşehirlerin büyükşehirleriyle birlikte toplantılar yapılsın bunu sıkıntısı içerisindeyim. Büyükşehir olduktan sonra ilk bir sene içerisinde epey zorluk çektik. Çünkü beklenen çok büyük hizmetler var Tekirdağ gibi sanayi vizyonu, tarım ve hayvancılık vizyonu, lojistik vizyonu, turizm vizyonu olan böyle büyük vizyonlar olduğunu bildiğimiz için, hızlı bir giriş yapmak istedik. Şu anda büyük hizmetler yapmaya başladık. Ben bu görevi halkımız istediği taktirde yapmaya devam edeceğim. Sanayicilerimizle mutlaka bir iş içerisinde olmamız gerekiyor. Tekirdağ Sanayiler Odamız bizlere çok yardımcı oldular onlara özelikle teşekkür ediyorum, kalkınma ajansına ayrıca teşekkür ediyorum Mahmut Bey ve ekibine. İki üç dönem sonra Tekirdağ çok iyi yerlere gelecektir. Hep İstanbul'un arka bahçesi olarak bilinen Tekirdağ'ı iyi bir noktaya getirmemiz lazım. Tekirdağ Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olmuştur. Tekirdağ öncelikle Türkiye'deki büyükşehirlerle yarışacak ardından Avrupa'daki şehirlerle yarışacak. Tekirdağ'ı izlemeye devam edin" diye konuştu.

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği 9'uncu Koordinasyon Toplantısının iki gün boyunca süreceği öğrenildi.

9’uncu Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği toplantısı gerçekleşti

9’uncu Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği toplantısı gerçekleşti

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.