Acıgöl Tepeköy Köyü

Acıgöl Tepeköy Köyü

Tepeköy Köyü Haberleri, Acıgöl Tepeköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tepeköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Tepeköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Acıgöl Tepeköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tepeköy köyü son dakika gelişmeleri, Tepeköy köyüne özgü yemekler, Acıgöl Tepeköy köyünün tarihi, Tepeköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tepeköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tepeköy, Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tepeköy Köyü Resimleri ve Tepeköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Acıgöl Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Acıgöl Nevşehir Arası Kaç Km? Acıgöl Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Acıgöl Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Acıgöl Tepeköy Köyünde doğan biri var mı? Acıgöl Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tepeköy Nevşehir ilinin Acıgöl ilçesine bağlı bir köydür Tepeköy, Senelerce köy Konya Karamanoğulları'nın sınırlarında kalmıştır daha sonra Niğde vilayeti'nin bir köyü olmuş daha sonra Vilayet olan Nevşehir'e bağlanmışsa da bu uzun sürmeyip hemen yanı başında yeni ilçe olan Acıgöl ilçesinin bir köyü durumuna gelmiştir. Yörük ve Türkmen köyü olarak bilinen köyün tarihi köyde bulunan eski camiden dolayı en az 800 senelik olduğu tahmin edilmektedir Ürgüp'te resmi kayıtları olan bir camidir.

Tepeköy, konumu itibarı ile Nevşehir'in batısında olup Aksaray iline 48 km başkent Ankara'ya ise 210 km mesafededir. Nevşehir ili'nin 13 km batısında olup Kapadokya'ya 20 km uzaklıktadır. Acıgöl ilçesi'nin 5 km doğusundadır.

Gelir kaynağı tarımdır.

Nüfus oranında belirli bir tutarlılık bulunmamakla beraber nüfusunun bir kısmı köy dışında yaşamaktadır.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2017    912
2011    1.708
2000    1.559
1997    1.494
1990    1.103

Köyde iki ilköğretim okulu vardır. Sağlık evi vardır fakat sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi vardır. Su şebekesi ve kanalizasyonu vardır.

6 adet cami, iki adet mezarlık, bir de futbol sahası bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.