Adalet Bakanı Gül :”Çalışanlarımızın Mağdur Olmasına Müsaade Etmeyiz”

Adalet Bakanı Gül :”Çalışanlarımızın Mağdur Olmasına Müsaade Etmeyiz”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert, beraberindeki heyet Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü makamında ziyaret etti. Sendikadan ziyaret sonrasında yapılan açıklamada, “Adalet çalışanlarının sorun

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert, beraberindeki heyet Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü makamında ziyaret etti.

Sendikadan ziyaret sonrasında yapılan açıklamada, “Adalet çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesinde, Adalet çalışanlarının özlük, mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ile ilgili hiçbir düzenlemenin maalesef yer almadığı, bu durumun Adalet çalışanlarını üzdüğü iletildi. Adalet Bakanlığı çalışanlarının tek kariyer planı olan görevde yükselme sınavı yerine yazı işleri müdürlüğü gibi idari kadro ihtiyaçlarının dışarıdan yapılacak atama yoluyla karşılanması düzenlemesinin adliyelerdeki işleyişi bozacağı ve dava sürelerini daha da uzatacağı, Adalet hizmetleri tazminatının tüm personele ödenmemesinin kurum içinde çalışma barışını bozduğu, Adliyelerde iş yoğunluğunun çok fazla olduğu ve çalışanların mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığı, personel eksikliğinin giderilmesi ile ilgili talepleri Konfederasyonu Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert tarafından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e iletildi. Ayrıca Türk Büro-Sen’in Adalet çalışanlarının talepleri ile ilgili hazırlamış olduğu raporda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e takdim edildi. Genel Başkan Önder Kahveci Adli Tıp Kurumu çalışanlarının sorunlarını da gündeme getirerek çözüm istedi. Mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasını talep etti” Görüşmede Bakan Gül’ün ise, talepleri değerlendireceklerini ifade ederek, “Çalışanlarımızın mağdur olmasına müsaade etmeyiz” dediği ifade edildi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.