Adana İmamoğlu Danacılı Köyü

Adana İmamoğlu Danacılı Köyü

Danacılı, Adana ilinin İmamoğlu ilçesine bağlı bir köydür.Fırka-i İslahiye ile Sırkıntı Türkmenlerinin(berber aşireti) iskan edildiği köydür. 1800 lü yıllarda sırkıntıoğlu beyleri tarafından kurulan köyde halen sırkıntı-berber türkmenleri oturmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Geleneksel yemekler ,yöremize ait sıkma ,tepsi çöreği,mercimekli köfte,içli köfte ,topalak,kömeç boranasıdır. Okur yazar oranı yüksektir,Bu sebeple büyük kentlere çok göç vermiştir.

Adana iline 47 km, İmamoğlu ilçesinin Doğusunda ve ilçeye 2 km uzaklıktadır.2 mahalleden oluşur.MERKEZ ve mahmutefendi çiftliği olarak bilinir.Kuzey doğusunda Menteş Mahallesi,Doğusunda Üçtut ve Yeşilova köyleri bulunmaktatır.Okaliptus ağaçları(sıtmaağacı) bakımından zengin görünümü vardır. İçinde iki dere birleşmektedir,İmamoğlu-Çepelce deresi ile Saygeçitten gelen Kuru deredir.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Tamamı düz ovadır,Sulu ve Kuru tarım apılmaktadır.Orman ve Dağ yoktur. 37.249751, 35.685782
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Çevre köyler içinde örnek bir köy olarak göstermek mümkündür.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.