Adana Karataş Hacıhasan Köyü

Adana Karataş Hacıhasan Köyü

Hacıhasan, Adana ilinin Karataş ilçesine bağlı bir köydür.Köy ovanın çoğu köyü gibi Türkmenlerin yerleşik hayata geçmesi sayesinde kurulmuştur. Köyün yerli aileleri zamanla şehre göç etmişlerdir.

Fakat neredeyse hepsine yakını halen geçimini çiftçilikle sağladığı için köyden kopmamışlardır. Köyde daimi ikamet edenler eskiden güneydoğudan işçi olarak getirilenlerdir.

Türkmen Aşireti kültür ve gelenekleri yaşanır. Geleneklerine sahiptirler.
Adana kültürünün tüm özeliklerimi taşımakta olan tam bir Adana köyüdür.Geleneklerine çok bağlı bir köydür.Köyde okuyacak öğrenci olmadığı için köy okulu kapatılmış, okuldaki kitaplar köy camii önündeki köy kütüphanesinde muhafaza edilmeye çalışılmıştır. Ancak birçok kitap kaybolmuştur.Adana iline 35 km, Karataş ilçesine 23 km uzaklıktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2007 - Mehmet Ali KAYA
2004 - Mehmet Ali KAYA
1999 - Yunus KAYA
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.