Adana Karataş Hasırağacı Köyü

Adana Karataş Hasırağacı Köyü

Hasırağacı, Adana ilinin Karataş ilçesine bağlı bir köydür.Bir rivayete göre, köye ilk yerleşen köy halkından biri, hasır örmeyi öğrenir. Fakat hasır örebilmek için 4 adet "kazık" diye adlandırılan tahta parçalarına ihtiyaç vardır.

4 adet ağaç dalını çakıp hasırını örer. İşi bittikten sonra da "Nasıl olsa gelecek yıl yine öreceğim; kazıklar burada kalsın" der, fakat gelen ilkbaharda kazıklar yeşerir ve ağaç haline gelir. Ondan sonra köyün adı Hasırağacı olarak kalır.

Hasırağacı köyü, bölgede kurulmuş olan eski köylerden biridir.Hasırağacı köyü halkının tamamı, YÖRÜK TÜRKMENLERİNDEN oluşmaktadır. Köyde birçok gelenek ve görenek artık birbir yok olmaktadır. Düğünler artık ev yerine şehir merkezindeki müzikhollerde yapılmakta ve bu da adetlerin yok olmasına neden olmaktadır.
Yöresel yemekleri; yüzük çorbası, döğme pilavı, tavuk dolması, acebek, sıkma ve bohça böreği'dir. Bu yemekler, civar köylerde ve il merkezinde de bilinmektedir.Geleneklerine bağlıdırlar.Adana iline 52, Karataş ilçesine 55 km uzaklıktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün tamamı kavun, karpuz, domates, mısır ve fıstık ekimi ile geçimini sağlar.
Köyde ilköğretim okulu vardır ayrıca taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.