Adana Kozan Eskikabasakal Köyü

Adana Kozan Eskikabasakal Köyü

Eskikabasakal, Adana ilinin, Kozan ilçesine bağlı bir köydür.Eskiden köy mera halinde olup konar-göçer Türkmenler çadır kurarlarmış.Yine bi kış orada kışladıktan sonra aşiret bi aile yaz geldiği için yaylaya göç etmişler.

Göç ederken sarı bi inek merada kalır.Aşiret arar arar ineği bulamazlar.Yayladan dönme zamanı gelmiştir.Aşiretler yavaş yavaş kışlaya,meraya geri dönerler.Dönerler ki birde ne görsünler sarı inek merada bi tane yavru (buza)doğurur.Buzağda kara(SİYAH) olur.Aşiret zamanla yerleşirler ve mera köy olur köyün adıda sarı inek kara(siyah)buzağ doğurduğu için köyün adı Eskikabasakal karabuzağ köyü olmuştur.Ayasanlı , memi köyü ,karabuza,döşeme hepsi Eskikabasakal köyünün mahalleleridir.


Memi köyünün yamaç tarafında oturanlar keçi beslerler.
Adana iline 74 km, Kozan ilçesine 5 km uzaklıktadır.Kuzeyinde gedikli köyü, kuzey batısında ağlıboğaz köyü, batısı kozan ilçesi, güneyi kayhan ve kuyluk köyleri, güney doğusu bulduklu köyü ve doğusunda bucak köyleri ile çevrili güzel bir köydür.
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
'ın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu var. Köyde, içme suyu şebekesi var. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum