Adana Kozan Ilıcaköy

Adana Kozan Ilıcaköy

Ilıcaköy, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir köydür.Köyde anavarza kalesiyle yer altından mağara bağlantısı bulunan yapı dağı mağarası bulunmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri; en önemlileri, hanımların gün yaptıklarında genelde kısır ve turşu yenilir, bunun dışında düğünlerde yüzük çorbası( bir tür mantı ), kuru fasulye, bulgur pilavı, sarma, dolma normal günlerde ise paça, lahana sarması, yaprak sarması, dolma, döğme pilavı, tırşık, turunç reçeli, eşek baklası, yoğurtlu ve sarmısaklı semizotu, ıspanak, tava, ve bilinen diğer tüm yemekler mevcuttur.

Adana iline 75 km, Kozan ilçesine 15 km uzaklıktadır.
kışları ılık, yazları ise tahammül edilemeyecek derecede sıcak geçen köyde, köylünün neredeyse tamamına yakını göller yaylasına geçici süreliğine göç etmektedir.


Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Kümes hayvancılığı yaygındır, turunçgil üretiminde türkiye ortalamasının çok üstünde olan köyde son yıllardaki küresel iklim sapması nedeniyle zeytincilik artmaktadır. keçi boynuzu ve üzüm diğer tarım ürünleridir. her türlü sebze yetiştirilmektedir. bazı bölümlerde seracılık yapılmaktadır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Hasan ÖZENLİ
1999 - Bekir ERDEM
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.