Adana Kozan Kalkumaç Köyü

Adana Kozan Kalkumaç Köyü

Kalkumaç, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Adana iline 135 km, Kozan ilçesine 65 km uzaklıktadır dağlık bir yerleşime sahip evler arası mesafe en az 150–200 m kozandan itibaren 20 km yol iyiondan sonra yollar çok çok bozuk yaklaşık 45 km yol 2saat te anca gidilebiliyor oda sadece yazın kışın kardan yollar kapanıyor(bir kaç gün kapalı kalıyor sonra açılıyor tekrar kapanıyor).
Köyün iklimi, tamamen karasal iklim hüküm sürmektedir kışları çok sert geçiyor yağmur ve kar yağışı çok kötü olan yolları geçit vermez hale getiriyor.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
== Altyapı bilgileri ==düzenleme 2009 yılına ait. Köyde, ilköğretim okulu vardır yaklaşık olarak 30 öğrencisi var tek sınıflı(birleştirilmiş sınıf). Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.