Adana Kozan Karanebili Köyü

Adana Kozan Karanebili Köyü

Karanebili, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir köydür.Köy fazla göç vermiş olup, geçmiş dönemlerde düğünlerde güreşler tertip edilirmiş.

Mutlaka her düğünde Keçi kesilirmiş ve düğün yemekleri (Yüzük çorbası, pilav, kuru fasulye,vb.)büyük bir hassasiyetle yapılırmış.ayrıca Karanebili Köyü'nde muhteşem bir su kaynağı olup, iki göz halinde çıkmaktadır.Suyu fazla olan kaynak, Kozan İlçesinin en önemli ve tertemiz içme suyunu sağmamaktadır.

Adana iline 122 km, Kozan ilçesine Yaralıuşağı mevkii 32 km uzaklıkta olup.Değirmendere mevkii-ki Pınargözünün olduğu yer-28 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
[(2009)] - Ali ÖZTÜRK
2004 - Mustafa Adır
1999 - Bahri ÖZKAN
1994 - Mustafa ÖZTÜRK
1989 - MAHMUT DİNÇER
1984 - MAHMUT DİNÇER
1970 - Mehmet Ali ÖZKAN
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak; eğitim öğretim öğrenci azlığından yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köye ulaşım haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri)minibüsler vasıtası ile sağlanmaktadır. Bu hizmeti Değirmendere mahallesinde Ali AĞLUÇ, Yaralıuşağı mahallesinde ise Zafer ACAR yürütmektedir.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.