Adana | Tüm Ayrıntılarıyla Adana

Adana | Tüm Ayrıntılarıyla Adana

Adana neyi ile meşhur, Adana’ nın neyi meşhur, Adana’ da ne yenir, Adana doğumlu ünlüler kimler, Adana’ da gezilecek yerler, Adana plaka kodu, Adana alan kodu, Adana posta kodları, adana namaz vakitleri, adana hava durumu ve Adana hakkında herşey...

Adana neyi ile meşhur, Adana’ nın neyi meşhur, Adana’ da ne yenir, Adana doğumlu ünlüler kimler, Adana’ da gezilecek yerler, Adana plaka kodu, Adana alan kodu, Adana posta kodları, adana namaz vakitleri, adana hava durumu ve bunun gibi birçok merak edilen soruları “Tüm Yönleriyle Adana” makalemizde topladık.

ADANA PLAKA KODU

01

ADANA ALAN KODU

0322

ADANA NÜFUSU

1, 753 Milyon

ADANA İLÇELERİ

Seyhan,  Yüreğir,  Karaisalı, Aladağ, Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karataş,  Kozan, Pozantı,  Saimbeyli, Tufanbeyli, Yumurtalık

ADANA KÖYLERİ

Adana ilinin 16 ilçe ve 20 beldesi merkez ve ilçelerine bağlı toplam 468 köyü vardır.  Adana ili ve ilçelerinin köylerine, resim ve videolarına “Adana Köyleri” haberimizden ulaşabilirsiniz.

ADANA’ YA ÖZGÜ YİYECEK VE İÇECEKLER

Adana’ ya özgü yiyecek ve içeceklerin en ünlüleri Adana Kebabı, Şalgam Suyu, Bici Bici olarak belirledik. Bu konuda ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz Adana’ ya Özgü Yiyecek ve İçecekler makalemize göz atabilirsiniz.

ADANA’ DA NE YETİŞTİRİLİR?

Adana da ne yetişir sorusunu duyduğumuzda ilk aklımıza gelen verimli topraklara sahip Çukurova gelir. Pamuk ve Adana Kesmece Karpuz ilk bizde çağrışım yapan kelimeler olur.  Bunun yanında genel olarak: buğday, ayçiçeği, zeytin, nar, mısır, narenciye (portakal, turunç, mandalina ve limon), muz, kivi, baklagiller, şekerkamışı, patates, domates, biber, marul, lahana, soğan, pirinç, soya, pamuk, üzüm, yerfıstığı, bakla, börülce, fasulye, hıyar, badem, karpuz, kavun, yenidünya gibi birçok ürün üretilmektedir.

ADANA’ DA HEDİYELİK EŞYA NE ALABİLİRİZ?

Tabi ki her ilden birçok farklı eşya satın alabilirsiniz. Biz burada Adana ya özgü alabileceğiniz eşyaları araştırdık.

Şalgam Suyu, Bakır kaplar ve işlemeli demir eşyalar, Karatepe Kilimleri, Yemeni.

ADANA İNSANININ KARAKTER ANALİZİ ve KULLANILAN ÖZEL KELİMELER

Adana insanı şalgamın olduğu yerde başka içecek içmez. Adana insanı demir ve bakır sürahiye "bocit" der.

kivanc-tatlitug-adanali-unluler

Adanalı ünlülür deyince ilk akla gelen isim tabikide Kıvanç Tatlıtuğ'dur. Bunun yanında Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Fatih Terim, Erol Büyükburç gibi önemli isimler de yer alır.

Adanalılar sevinçlerini ve üzüntelerini belli etmek için "aboo", birini çağırırken ise "Bak hele", şaşırdıklarında ise "allöş" kelimelerini kullanırlar.

Adana'ya has terimlerden biri olan "Cıncıkçı" kelimesi, züccaciyeye verilen isimdir.

Adanılar geri vites yerine 'Anarya Yapmak' kelimesini kullanırlar.

Dünya için Real Madrid - Barcelona maçı ne ise Adanalılar için Adana Demirspor - Adana maçı odur.

Kapı, pencere, tencere kapağı gibi eşyaların ne tam kapalı ne tam açık olduğunu anlatan Adanalılar sık kullandığı yöresel bir kelimedir.

Kro, Apaçi kelimeleri yerine 'Cono' kelimesi kullanılır. Bu da Adanalıların kendine has söylemlerinden biridir.

Leğen anlamına gelir, mecazen ise "popon helke gibi olmus" şeklinde kullanılır.

"Sası sası kokmak" : Adana'da çok pis kokmak anlamına gelmektedir.

ADANA’ DA NE YENİR?

adana-kebabi-adanada-ne-yenir

Adana Kebabı, Adana Ciğeri, Bici Bici, Fellah Köftesi, Şırdan, İçli Köfte, Soğan Salatası, Kısır, Şalgam, Halka Tatlısı, Hint İnciri.

ADANA’ DA GEZİLECEK YERLER

adanada-gezilecek-yerler.jpg

Taş Köprü, Ulu Camii (Ramazanoğulları Camii), Ramazanoğlu Medresesi, Tarihi Saat Kulesi (Büyük Saat), Tarihi Kazancılar Çarşısı, Adana Etnografya Müzesi, Bebekli Kilisesi, Atatürk Parkı-Ziyapaşada-Gazipaşa ve Atatürk Caddeleri, Adana Merkez Parkı, Sabancı Merkez Camii, Arkeoloji Müzesi, Atatürk Müzesi (Suphi Paşa Konağı), Adana Sinema Müzesi, Seyhan Baraj Gölü

ADANA DÜĞÜN SALONLARI

Aşağıda sizin için düğününüzde kullanabileceğiniz salon alternatiflerini derledik.

adana-dugun-salonlari.jpg

Divan Adana Otel, Hasbahçe, Beyaz Saray Antik Kent, Adana Yelken Restaurant & Organizasyon, Beyaz Saray Esma Sultan, Atosev, By İnci Davet, Gönül Vip, Güney Marina, Kale Vip Wedding, Elit Park Tesisleri, Hayal Balo Salonu, Rüya Park,  Panorama Park Tesisleri, Beyaz Saray Havuz Başı, Angel Kır Tesisleri, ParkZirve Zaimoğlu, Liza Garden, Sular VİP, Gölün İncisi Tesisleri, The Garden Kır Düğünü, Monolife Balo Salonu, Beyaztepe VIP, Park Aqua Kır Davet & Organizasyon, Eflin Kır Düğünleri, Otel Seyhan, Süvari Binicilik, Şirin Park Otel, ParkZirve Zaimoğlu, Hanımın Çiftliği, Hotel Adanava,  Adana Garden Business Hotel, Elit Vip, Bacardi Kır Düğünü & Organizasyon, Sahil Organizasyon Kır Düğünü, Altın Gece Balo Salonu, Panorama Park Teras, Rad Kır Tesisleri, Çetinel Tesisleri Hotel,  Komshu  Restaurant ve Kır Düğünü

Düğün salonlarının telefonlarına ulaşmak için “Adana Düğün Salonları” makalesine bakabilirsiniz.

ADANA’ DA GELİNLİK NEREDEN ALINIR | DİKTİRİLİR?

Evlenme zamanı gelen gençler mademki Adana’ da yaşıyorsunuz, sizin için gelinlik bakabileceğiniz veya diktirebileceğiniz moda evlerini araştırdık. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

adanada-gelinlik-nereden-alinir.jpg

Nina Sposa & Miss Defne, Nena Tasarım (By Nehir Kandemir Yöntem), Meleğim Moda Evi, Miraç Gelinlik, Miss Defne Adana Barajyolu, Yusuf Alp Moda & Tasarım, Aura Plus Gelinlik, Atelier Mila Gelinlik / Adana, Avrupa Modaevi

ADANA’ DA KINA GECESİ KIYAFETLERİ NEREDEN TEMİN EDİLEBİLİR?

Aytek Gelin Aksesuarları

ADANA NİKAH SALONU

adana-nikah-salonu.jpg

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı - Evlendirme Dairesi

Cemalpaşa Mah. Fuzuli Cad. Seyhan, Adana 0322 453 11 30

ADANA DA ÇOCUK ESİRGEME KURUMU VAR MI?

Adana Çocuk Evleri Sitesi

Adres : Yeşil Oba Mahallesi 46180 Sokak No: 25/1( Yeşil oba TOKİ Anadolu Lisesi Karşısı) Seyhan /ADANA [02]

Telefon : 0 (322) 427 25 07 - 08

Fax : 0 (322) 427 25 09

17 Ekim 2009 tarihinde hizmete açılan kuruluş 210 kişi kapasitelidir. 21 villa tipi evden oluşan kuruluşumuz 0-6 yaş grubu 6 ev, 7-12 yaş grubu 10 ev, 13-18 yaş grubu 5 ev (genç kızlar) olarak hizmet vermektedir.

Seyhan Çocuk Evleri Sitesi

ADRES: Belediye Evleri Mah. 84275 Sok. No:2 Çukurova/ADANA

E-mail: [email protected]

TELEFON: 0 (322) 239 88 73

FAX: 0 (322) 239 89 42

Çocuk Evleri Sitesi olarak faaliyet gösteren kuruluşta 2828 sayılı SHÇEK yasasına istinaden korunma ve bakım altında bulunan 13–18 yaş ve 18 yaşın üzerinde korunma kararının devamını gerektiren koşulları taşıyan korunmaya muhtaç çocuklara hizmet verilmektedir. 

ADANA HUZUR EVLERİ

adana-huzur-evleri.jpg

Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

26.04.2006 tarihli Genel Müdürlüğümüz Onayına istinaden SHÇEK Seyhan Belediyesi Huzurevi olarak açılan kuruluş, toplam 100 kapasite ile hizmet vermektedir.

ADRES: Belediye evleri Mahallesi 84275 Sokak No:4 Çukurova / ADANA

TELEFON: 0 (322) 248 46 50 - 0 (322) 248 62 50

FAX: 0 (322) 248 62 64

Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

ADRES: Huzurevleri Mah. 77136 Sk. No:2 Çukurova/ADANA

TELEFON: 0 (322) 239 04 74

FAX: 0 (322) 248 49 48

ADANA’ DA GECE HAYATI

adana-gece-hayati.jpg

Adana gece hayatı denilince tercih edilecek mekânlar arasında Turgut Özal, Gazipaşa ve Baraj yolu bölgelerindeki mekânlar akla gelir. Akdeniz bölgesindeki illerimiz gibi olamasa da gece hayatı oldukça aydınlıktır.

ADANA PİKNİK ALANLARI

adana-piknik-alanlari.jpg

Dilberler Sekisi (Eski Baba) Piknik alanı, DSİ Barajı Piknik Alanı, Yer Köprü Piknik Alanı, Adana Kozan Dağılcak Piknik Alanı, Bucak Cennet Vadisi, Kozan (Sis) Kalesi, Karataş (Kumluk) Tabiat Parkı, Sarıçam Piknik Alanı, Menderes Adası Piknik Alanı, Dokuzoluk Piknik Alanı

ADANA’ NIN EN GÜZEL CAMİLERİ

adana-camileri.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme" yarışması kapsamında, Adana'nın en güzel 3 camisi belirlendi.

1- SABANCI MERKEZ CAMİİ

Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyüğü olma özelliğine sahip olan Sabancı Merkez Camisi, "Selimiye'nin eşi, Sultan Ahmet'in kardeşi" diye nitelendiriliyor.

2- YEŞİL CAMİİ

Dereceye giren camiler arasında ikinciliği ise Yüreğir ilçesindeki Köprüköy Camisi elde etti.

Kentte "Yeşil Cami" olarak bilinen cami, duvarları, kubbesi ve minaresini saran sarmaşıklarla, avlusu da zengin bitki deseni ve görselliği ile dikkati çekiyor.

3- KADEMOĞLU ŞEHZADE CAMİİ

Çukurova ilçesinde bulunan ve 1994 yılında yapılan Kademoğlu Şehzade Cami ise yarışmada üçüncülüğü elde etti.

ADANA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

adana-doga-yuruyusu.jpg

Genellikle Adana’ da doğa yürüyüşü olarak Alman Köprüsü, Asma Köprü, Kapıkaya Kanyonu mevkii seçilmektedir. Bununla ilgili olarak doğa yürüyüşü etkinliği düzenleyen firmalara göz atmanızı tavsiye ederiz.

Atlı Doğa Yürüyüşü: Pozantı ilçesi Güzergâh; Armut Oluğu-Kızıldağ Yaylası Bitiş ve konaklama.

ADANA YÖRESEL ÜRÜNLER

Adana-Klikya ya ait Nar Ekşisi, Adana Kesmece Karpuz, Bici Bici, Adana milli içeceği şalgam

ADANA YEMEKLERİ

adana-yemekleri.jpg

Adana Kebap, Adana Lahmacun, Kırkkat, Mumbar Dolması, Adanalı Kızlı, Bici Bici, Misis Ayranı, Sarı Burma, Ekşili Topalak, Fellah Köftesi, Karakuş, Kamhi Çorbası, Aşlama, Kaz Başı, Şırdan, Mercimekli Ispanak Başı, Sıkma, Ciğer Şiş, Basalla, İçli Köfte, Bamya Dolması,  Kabak Çintmesi, Kelle Paça, Yüksük Çorbası, Taş Kadayıf, Süllüm, Hamur Çorbası.

ADANA DA KAÇ KİLİSE VAR?

adanada-kilise-var-mi.jpg

Adana’ da şu anda sadece 1 tane kilise var. Ermeni kiliselerinden birisi bildiğimiz Bebekli Kilise.

100-150 yıl öncesi Adana’sında durum daha farklı idi. Ermeni, Rum ve Yahudi nüfus önemli bir çoğunluk oluşturmaktaydı.. 1889 yılında Adana’da 2 Ermeni kilisesi, 1 Latin kilisesi, 1 Protestan mabedi ve bir de sinagog olduğu olduğu bilinmektedir.

ADANA DA HANGİ ÜNİVERSİTELER VAR?

adanada-hangi-universiteler-var.jpg

Adana’ da 2 tane üniversite bulunmaktadır.

Adana Çukurova Üniversitesi

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

ADANA DA FEN LİSESİ VAR MI?

Adana da 4 tane Fen Lisesi bulunmaktadır.

Adana Fen Lisesi, Adana / Seyhan

Seyhan İMKB Fen Lisesi, Adana / Seyhan

Kozan Fen Lisesi, Adana / Kozan

Eczacı Bahattin-Sevinç Erdinç Fen Lisesi, Adana / Ceyhan

ADANA’ DA NEREDEN BURS BULABİLİRİM?

adanada-nereden-burs-bulabilirim.jpg

Adana’ da burs veren kurumlarla ilgili çalışmamızı “Adana’ da Burs Nasıl Bulurum” de bulabilirsiniz.

ADANA ÖZEL YURTLAR ADRES VE TELEFONLARI

Adana’ da eğitim öğretim gören ve barınma ihtiyacı olan öğrenciler için derlediğimiz yurt listesi ve telefonları aşağıdaki gibidir.

Çınar Kız Öğrenci Yurdu, Beyazevler Mahallesi, 80029. Sk. 2/1, (0507) 449 4242

Seyhan Kız Öğrenci Yurdu, Yenibaraj Mh. 68050 Sk. No: 30 (Baraj Yolu 6,5 Durak) , (0322) 224 0804

Adana Nil Kız Öğrenci Yurdu, Beyazevler Mah. 80029 SK NO:2 Çukurova / ADANA, (0322) 228 0022

Adana Durudeniz Kız Öğrenci Yurdu, Yeni baraj Şubesi : Yenibaraj Mah. 68032 Sk. No:3 Seyhan / Adana Beyaz Evler Şubesi : Beyazevler Mah. 80030 SOK. NO:8 Çukurova /ADANA, (0322) 228 2729

Adana Aslanlar Kız Öğrenci Yurdu, Güzelyalı Mah. 81017 sokak No / 4 Çukurova -Adana , (0507) 388 7604

Yazıcıoğlu Kız Öğrenci Yurdu, Gazipaşa Blv. Toros Cd. 63010 Sk. (Mado sk.) Yazıcıoglu Apt. B Blok , (0322) 459 4552

Ortaklar Kız Öğrenci Yurdu, Irmak Cad. Adnan Menderes Parkı Karşısı Yukarı Çarşı No: 1, (0322) 515 7772

Adana Kozan Ezel Kız Öğrenci Pansiyon, Cumhuriyet Mah. Turgut Özal Bulvarı (Göç Yolu) 58. Sok. No: 107, (0322) 516 4040

İklim Kız Öğrenci Yurdu, Tufanpaşa Mah. Uludağ Sok. No: 17 (Kekilli Market Civarı), (0322) 515 0707

Çınar Kız Yurdu, (0322) 226 10 10

Ayvalı Erkek Öğrenci Yurdu, (0322) 581 35 13

Ufuk Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, (0322) 551 24 45

Aras Erkek Öğrenci Pansiyonu, (0322) 516 40 40

Tekyıldız Kız Öğrenci Yurdu, (0532) 717 16 40

Sultan Kız Öğrenci Yurdu, (0322) 224 20 17

Adana Çukurova Kız Öğrenci Yurdu, (0322) 226 36 36

Özel Can Kız Öğrenci Yurdu, (0322) 224 40 98

ADANA OTOBÜS FİRMALARI

adana-otobus-firmalari.jpg

Otobüs taşımacılığı denildiğinde kendini en çok geliştiren ülkelerden birisiyiz. Adana’ ya seyahat etmek isteyenler için Adana’ ya ait otobüs firmaları aşağıdaki gibidir.

Anadolu Tufanbeyli Turizm

Besni Ekspres Seyahat

Çukurova Ekspresi

Lider Adana

Mersin Travel

Özlem Adana Turizm

Villa Adana Turizm

Yeni Adana Seyahat

ADANA UÇAK SEFERLERİ

adana-ucak-seferleri.jpg

Adana’ ya uçakla gitmeye karar vermişseniz önünüzde 3 adet seçenek var. Türk Hava Yolları, OnurAir veya Pegasus firmalarına ait uçak seferlerine bakmak yararınıza olacaktır.

ADANA TUR GEZİLERİ

adana-tur-gezileri.jpg

Hem Adana merkezli, hem de Adana çıkışlı çok sayıda tur imkanı bulunmaktadır. Günübirlik Kapadokya Turu, Hafta sonu Tuşucu Tekne Turu, Konaklamalı Erciyes Termal Otel Turu gibi birçok tur imkanı bulunmaktadır. Yeter ki siz tur gezisine gitmeye karar verin.

ADANA GELENEK VE GÖRENEKLERİ

Her yerde olduğu gibi Adana ilimizde de askerlik, doğum, ölüm, evlenme ile ilgili geleneklerimiz vardır.

Doğum ile ilgili olarak: Bir doğumunda itibaren 7., 20. ve 40. günleri merasimlerle yıkanırlar. Bebeğin başına dökülecek suyun içine 40 tane taş, para, ayna ve biraz da yeşillik eklenir. Daha sonra bu su bebeğin başından aşağıya dökülerek yıkanır.

Sünnet Geleneği: Tabiki de Kirve aklımıza gelen ilk gelenek. Sünnet zamanı gelen çocuğu tuması için bir kirve seçilir. Kirve olan kişi çocuğun ailesi ile artık akraba sayılırlar.

Ölüm: Cenaze defnedildikten sonra 3., 7., 40. ve 52. günü yemekli mevlüt yapılır. En dikkat çekici olan ölü evinde 40 gün boyunca ışık sönmez.

Asker Uğurlama: Askere gidecek olan kişi 15 gün önce çalışmayı bırakır ve askere gideceği güne kadar gezip eğlenir. Maddi durumu olanlar kurban keser,  mevlüt okutur. Askere gidecek olan genç bütün akrabalarını ve yakınlarını ziyaret eder ve helallik alır. Sanırım bu şehit olursam diye. Askere gitmeden önce tüm akrabalar askere gidecek genci yemeğe davet ederler. Eğer köyde ise tüm köy halkı davet eder.  Askere gitmesine birkaç gün kala sağ serçe parmağa kına yakılır. Bu kınanın anlamı anne-babanın evladını vatana kurban etmesidir. Kına günü davul zurna çalar ve akrabaları, yakınları ve gençler eğlenirler. Askere gidecek olan genci uğurlarken bu gencin cebine harçlık olarak para verilir. Köy yerinde genelde askere gideceği sabah mezarlıkta tüm köy imam eşliğinde dua eder ve harçlığını vererek uğurlarlar.

Düğün: Düğün geleneklerini hepimiz çocukluktan itibaren artık ezberledik. Kız isteme, söz, nişan ve düğün merasimi, eşya paylaşımı vs. Eskiden başlık parası çok yaygın idi. Birçok yerde bu hala devam etmektedir.

ADANA YÖRESEL KIYAFETLER VE EL SANATLARI

Şalvar, Güdük, başa yağlık ayaklara ise yemeni ya da lastik papuçlar giyilir. Tülbent, taç, fes, gelin başlığı, evli kadın başlığı, dul kadın başlığı, ihtiyar kadın başlığı v.b.

Fistan, cepken, kolçak, kuşak, yelek, dolama.

Güdük; kolları uzun, önden yırtmacı olan yakasız bluza denir.

Yağlık; renkli ve desenli olan kenarları oya ile işlenmiş yazmaya denir.

Kilim, halı, çuval, heybe, çul, çorap, sandık, dolap, oklava gibi el sanatları devam etmektedir.

ADANA ASKERİ BİRİMLER |ASKERİ KIŞLALAR   | ORDUEVİ

SEYHAN İLÇE JANDARMA BÖLÜK KOMUTANLIĞI – SANTRAL, Meydan Mah. Barış Blv Seyhan, Adana

ALADAĞ JANDARMA KOMUTANLIĞI, Mansurlu Mah. İnönü Cad. Aladağ, Adana

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI - ADANA TEDARİK BÖLGE BAŞKANLIĞI, Reşatbey Mah. Ordu Cad. 1 Seyhan, Adana

İMAMOĞLU JANDARMA KOMUTANLIĞI, Tuna Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Blv. İmamoğlu, Adana

JANDARMA ALAY KOMUTANLIGI – SANTRAL, Meydan Mah. Barış Blv Seyhan, Adana

T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI - ADANA İNŞAAT EMLAK BÖLGE BAŞKANLIĞI, Reşatbey Mah. Ordu Cad. 1 Seyhan, Adana

ADANA JANDARMA KOMUTANLIĞI, Yavuzlar Mah. Hacı Sabancı Blv. Kışla Cad. 26 Yüreğir, Adana

TUFANBEYLİ JANDARMA KOMUTANLIĞI, Cumhuriyet Mah. Saimbeyli Cad. Tufanbeyli, Adana

FEKE JANDARMA KOMUTANLIĞI, İslam Mah. Sıtkı Toksoy Cad. Feke, Adana

6. KOLORDU KOMUTANLIĞI, Kışla Mah. Mithat Özsan Blv Yüreğir, Adana

YÜREĞİR JANDARMA KOMUTANLIĞI, Yavuzlar Mah. Hacı Sabancı Blv. Kışla Cad. 26 Yüreğir, Adana

KOZAN JANDARMA KOMUTANLIĞI, Hacıuşağı Mah. Jandarma Sok. Kozan, Adana

CEYHAN JANDARMA KOMUTANLIĞI, İnönü Mah. İnönü Blv. Ceyhan, Adana

6. MEKANİZE PİYADE TÜMEN KOMUTANLIĞI - RECAİ ENGİN KIŞLASI, Kışla Mah. Mithat Özsan Blv. Yüreğir, Adana

MSB - MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI - KALİTE YÖNETİM BÖLGE BAŞKANLIĞI, Kışla Mah. Mithat Özsan Blv. Orgeneral İzzet Çalışlar Kışlası Yüreğir, Adana

210 NUMARALI TAŞINABİLİR HAVA RADAR KOMUTANLIĞI, Karasoku Mah. Kızılay Cad. Seyhan, Adana

KARAİSALI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI, Selampınar Mah. Atatürk Cd Karaisalı, Adana

SEYHAN JANDARMA KOMUTANLIĞI - ASKERİ GAZİNO VE MİSAFİRHANESİ, Türkocağı Mah. Ali Münif Yeğenağa Cad. 160 Seyhan, Adana

6. MEKANİZE VE PİYADE TÜMEN KOMUTANLIĞI - ORGENERAL İZZETTİN ÇALIŞLAR KIŞLASI, Kışla Mah. Mithat Özsan Blv. Yüreğir, Adana

ADANA ORDUEVİ, Güzelyalı Mah. 81038 Sok. Çukurova, Adana

ADANA NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ

Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü

Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri SABUNCU Bulvarı No:89 Yeni Valilik Binası Hükumet Konağı B Blok Kat:-1 Seyhan/ADANA

Tel: 0322 458 84 25 Faks: 0322 458 84 26

ADANA SU VE KANALİZASYON İDARESİ

Genel Müdürlük Santral - 322 457 10 25,  [email protected]

ASKOM (ASKİ) ÇAĞRI MERKEZİ - 185 ,  [email protected]

Genel Müdür Yrd. (Teknik) ,  [email protected]

Genel Müdür Yrd. ,  [email protected]

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - 322 453 06 94,  [email protected]

Adana Arıtma Tesisleri

Çatalan İçmesu Arıtma Tesisi - 322 564 22 15 - Fax : 322 564 22 17

Adres : Sadık Ali Köyü Yanı Karaisalı / ADANA

Adana Seyhan Atıksu Arıtma Tesisi (Batı) - 322 428 83 50 - 322 428 83 80

Adres : Yenidam Mahallesi 10. Sokak No:17 Seyhan / ADANA

Adana Yüreğir Atıksu Arıtma Tesisi (Doğu) - 322 311 59 06 - 322 311 59 07

Adres : Bahçelievler Mahallesi 1295 Sokak No:67 Yüreğir / ADANA

Karaisalı Atıksu Arıtma Tesisi - 322 551 27 37 - 322 551 27 38

Adres : Selampınar Mahallesi Atatürk Caddesi Karaisalı Girişi Karaisalı / ADANA

ADANA DOĞALGAZ

Mahfesığmaz Postanesi-Metro Güzergahı yurt mahallesi 71383 sokak Kayra Apartmanı Çukurova/Adana

TEL: +90 322 231 30 06

Email : [email protected]

ADANA ENGELLİLER İLE İLGİLİ KURUMLAR

Türkiye Sakatlar Derneği / Adana

Kurtuluş Mah. metro vilayet istasyonu alt geçidi Seyhan/Adana

e-Posta:  [email protected], Telefon:  (0322)4351405

KAZIM KARABEKİR ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ I. KADEME

ÇINARLI MAH.61006.SK.NO.1 / Seyhan, Adana

ÖZEL YARINLAR ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - YARINLAR ÖZEL EĞTİM ÖĞRETİM YAYIMCILIK VE TİC.A.Ş. ,Döşeme Mah. 60013 Sok. 4 Seyhan, Adana

HUZURKENT ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - HUZURKENT ÖZEL EĞİTİM VE ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ REHABİLİTASYON MERKEZİ TİC.LTD.ŞTİ.

Kazım Karabekir Mah. 4195. Sok. 5 Yüreğir, Adana

ÖZEL FATMA ANA REHABİLİTASYON MERKEZİ - FATMA ANA REHABİLİTASYON ÖZEL EĞİTİM VE FİZİK TEDAVİ HİZMETLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

Reşatbey Mah. 62007. Sok. 2 Seyhan, Adana

ÖZEL ÇUKUROVA GELİŞİM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Belediye Evleri Mah. 84191. Sok. 6 Çukurova, Adana

YENİ SİHİRLİ ELLER EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Burak Kırkali)

Karslı Mah. 82006. Sok. 8 Çukurova, Adana

ÖZEL MAYIS ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - MAYIS ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.

Dağlıoğlu Mah. 14202 Sok. 5 Seyhan, Adana

UMUDUM OL REHABİLİTASYON MERKEZİ (Atilla Akdan)

Yüzüncüyıl Mah. 85007 Sok. Çukurova, Adana

ÖZEL HACER ÖZDEMİR ZİHİNSEL ENGELLİLER EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - HACER ÖZDEMİR ZİHİNSEL ENGELLİLER EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ TİC.LTD.ŞTİ.

Yenidoğan Mah. 2171 Sok. 2 Yüreğir, Adana

ÖZEL ÇUKUROVA GÖZ NURU ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Kemal Güzeller)

Karslılar Mah. Süleyman Demirel Blv. 82074 Sok. Çukurova, Adana

UMUDUM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - UMUDUMUZ TURİZM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ GIDA İNŞAAT SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

Yüzüncüyıl Mah. 85130 Sok. 35 Çukurova, Adana

KAZIM KARABEKİR OTİSTİK ÇOCUKLAR EĞİTİM MERKEZİ

Çınarlı Mah. 61006 Sok. 1 Seyhan, Adana

SEYHAN İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULU

Yeşilyurt Mah. Karaafat Cad. 2 Seyhan, Adana

ÖZEL ÇUKUROVA ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Naime Dorak)

Cumhuriyet Mah. Yavuz Bülent Bakiler Blv. 1 K:2 Ceyhan, Adana

ÖZEL BİLSEV ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - ÖZEL BİLSEV EĞİTİM VE ZİHİNSEL ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ VE SAĞLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ.

Döşeme Mah. 60054. Sok. 2 Seyhan, Adana

SEYHAN İŞİTME ENGELLİLER ORTAOKULU

Yeşilyurt Mah. Karaafat Cad. 2 Seyhan, Adana

GÖZDE ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - ÇİĞDEM ANAOKULU ETÜT EĞİTİM MERKEZİ İLETİŞİM ELEKTRİK ELEKTRONİK İNŞAAT MADEN ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ TİC.LTD.ŞTİ.

Gazipaşa Mah. 66036 Sok. 29 Seyhan, Adana

NEVZAT KORKMAZ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Gülsün Tekalp)

Yeni Mah. Ahmet Sapmaz Cad. 21 Karaisalı, Adana

ÇUKUROVA AKTİF DEĞİŞİM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - AKTİF DEĞİŞİM ÖZEL EĞİTİM ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ REHABİLİTASYON KURSU TİC.LTD.ŞTİ.

Karslılar Mah. 82110 Sok. 4 Çukurova, Adana

ÖZEL TUBA HANIM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Tuba Koç)

Çanaklı Mah. Tufanbeyli Blv. 75/A Kozan, Adana

MEHMET KAMURAN TEKİN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU VE İŞ EĞİTİM MERKEZİ - 1. 2. 3. KADEME

Yeşilevler Mah. Mehmet Akif Ersoy Cad. 65/1 Seyhan, Adana

YEŞEREN ÜMİTLER ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - OL-ER ÖZEL EĞİTİM ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ TİC.LTD.ŞTİ.

Sümer Mah. 69055 Sok. 10 Seyhan, Adana

ÖZEL ATA KÖŞKÜ CANEV ÖZEL BAKIM MERKEZİ - ATA BURAK ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ REHABİLİTASYON MERKEZİ İNŞAAT TAŞIMACILIK TURİZM SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

Yeşiltepe Mah. 158 Sok. 1 Sarıçam, Adana

ÖZEL AYAS ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - AYAS ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI VE TURİZM ORGANİZASYON İNŞAAT TİC.LTD.ŞTİ.

Çınarlı Mah. 61025. Sok. 19 Seyhan, Adana

KAZIM KARABEKİR ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ II. KADEME

Çınarlı Mahallesi 61006 Sokak - No:1 Seyhan, Adana

YAŞAM KAYNAĞI REHABİLİTASYON MERKEZİ - YAŞAM REHABİLİTASYON VE ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.

Cumhuriyet Mah. 120 Sok. 14 Ceyhan, Adana

ÖZEL ÇUKUROVA MAVİ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - RENKLİ ÇOCUKLAR ÖZEL EĞİTİM ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE REHABİLİTASYON TİC.LTD.ŞTİ.

Mahfesığmaz Mah. 79101. Sok. 1 Uğur Apt. Çukurova, Adana

23 NİSAN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ

Hacıuşağı Mah. Jandarma Sok. Kozan, Adana

OĞUZ KAĞAN KÖKSAL GÖRME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU

Görme Engelliler Okulu

100. Yıl Mah. 85383. Sok. 4 Çukurova, Adana

KAYA ALP ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - SEDA ABLA ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.

Mithatpaşa Mah. 58202 Sok. 14 Seyhan, Adana

ÖZEL ÇOK SEVECEN REHABİLİTASYON MERKEZİ (Muzafer Akbaba)

Gürselpaşa Mah. 75222 Sok. 37 Seyhan, Adana              

ÖZEL KUZEY ADANA ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - KUZEY ADANA ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ TURİZM LTD.ŞTİ.

Yüzüncüyıl Mah. 85138 Sok. 4 Çukurova, Adana

BANU SEYHAN ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - BANU SEYHAN ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ TİC.LTD.ŞTİ.

Demetevler Mah. 53001 Sok. 1 Seyhan, Adana

ROTARY YEDİPINAR ENGELLİ ÇOCUKLAR REHABİLİTASYON MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ - ENGELLİLER PARKI

Toros Mah. Turgut Özal Blv. 78191. Sok. 1 Çukurova, Adana

ÖZEL ŞİRİNLER EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - AYSU REHABİLİTASYON SANAT EĞİTİM TAŞIMACILIK İNŞAAT TARIM SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

Karslılar Mah. 82006 Sok. 8 Çukurova, Adana

ÖZEL YASEMİN KESKİN REHABİLİTASYON MERKEZİ - ÖZEL ERMİN REHABİLİTASYON VE EĞİTİM HİZMETLERİ KUYUMCULUK TAŞIMACILIK SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

Bahçeşehir Mah. 86096. Sok. 22 Seyhan, Adana

GÜNEY YILDIZI ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - GÜNEY YILDIZI ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ İNŞAAT PETROL TURİZM SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

Namık Kemal Mah. Şehit Kamil Yelmen Sok. 17/A Seyhan, Adana

ÖZEL YENİ ÇİÇEK REHABİLİTASYON MERKEZİ (Ayten Çiçek)

Reşatbey Mah. 62009 Sok. 19 Seyhan, Adana

AMİR AKDAĞ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Amir Akdağ)

Yurt Mah. Anadolu Lisesi Cad. Ceren Apt. A BlokKat Çukurova, Adana

ÖZEL DENİZ KIZIM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - ÖZEL KALENDER EĞİTİM KURUMLARI LTD.ŞTİ. (Muzafer Akbaba)

Çamlıbel Mah. 2853. Sok. 43 Yüreğir, Adana

TATLI HAYAT BAKIM MERKEZİ - SER SOSYAL HİZMETLER SAĞLIK EĞİTİM TURİZM YEMEKÇİLİK TEMİZLİK İNŞAAT LTD.ŞTİ.

Toros Mah. 78061 Sok. 1 Çukurova, Adana

ÖZEL İLK TURUNCU ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - TURUNCU REHABİLİTASYON DANIŞMANLIK VE ÖZEL EĞİTİM İTHALAT İHRACAT TİC.LTD.ŞTİ.

Sümer Mah. 69158 Sok. 19 Seyhan, Adana

IŞILTI ÖZEL EĞİTİM KURSU - YENİ SEYHAN REHABİLİTASYON MERKEZİ ÖZEL EĞTİM VE ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

Hurmalı Mah. 34019 Sok. 10 Seyhan, Adana

ÖZEL YENİ BEŞLER ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - ÖZEL YENİ BEŞLER ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON HİZMETLERİ LTD.ŞTİ.

Karslılar Mah. 82002. Sok. Çukurova, Adana

ÖZEL RÜZGAR KARDELEN ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Mehmet Rüzgar)

Hürriyet Mah. 686 Sok. İmamoğlu, Adana

DUYUM ÖZEL EĞİTİM İŞİTME ENGELLİLER MERKEZİ - YENİ DUYUM ÖZEL EĞİTİM LTD.ŞTİ. (Meliha Kocamanoğlu)

Mahfesığmaz Mah. 79023 Sok. Çukurova, Adana

ÇUKUROVA BAKIM MERKEZİ - ÖZEL ÇUKUROVA BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ LTD.ŞTİ.

Karslılar Mah. 82120 Sok. 3 Dk:3 Çukurova, Adana

YENİ BEYAZ ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. (Mehmet Meriç Uskaner)

Gazipaşa Mah. Ahmet Remzi Yüreğir Cad. 30 Seyhan, Adana

GÜNEYLİ ÖZEL EĞİTİM OKULU (Aylin Balcı)

Yavuzlar Mah. Kışla Cad. Yüreğir, Adana

ELİT ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ - ELİT REHABİLİTASYON MERKEZİ ANAOKULU İTHALAT İHRACAT SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

Belediye Evleri Mah. 84186 Sok. 78 Basınköy Villaları A Blok Çukurova, Adana

ÖZEL YENİ İKBAL ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - ÖZEL İKBAL REHABİLİTASYON EĞİTİM VE SAĞLIK HİZMETLERİ YAYINCILIK ORGANİZASYON SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

Karslılar Mah. 82024 Sok. 9/1 Çukurova, Adana

MAVİLİ BEYAZ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - MAVİLİ BEYAZ ÖZEL EĞİTİM EMLAK HAYVANCILIK İNŞAAT TARIM TEMİZLİK GIDA SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

Gülbahçesi Mah. 13146. Sok. 3 Seyhan, Adana

İMECE ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Reşatbey Mah. 62013 Sok. 11 Seyhan, Adana              

ÖZEL 100. YIL TERAPİ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ - EBRU ÖZEL EĞİTİM REHABİLATASYON VE SAĞLIK HİZMETLERİ İNŞAAT TİC.SAN.LTD.ŞTİ.

100. Yıl Mah. 85010 Sok. Çukurova, Adana

İLK EVRİM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Funda Gök)

Seyhan Mah. 12 Sok. 3 Mete Apt. Yüreğir, Adana

GÜLER YÜZLER İŞİTME ENGELLİLER MERKEZİ

Kurttepe Mah. 83005 Sok. 2 Çukurova, Adana

ÖZEL NURİYE BALÇIK ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Ramazan Balçık)

Kurtuluş Mah. 64006 Sok. 1 Seyhan, Adana

ÖZEL MAVİ DAMLA ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Muhammed Küçükoğlu)

Mahfesığmaz Mah. 79004 Sok. 4/A Çukurova, Adana

GÜZEL GÜNLER ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ.

Cumhuriyet Mah. Yağmur Sok. Kozan, Adana

ÖZEL CESUR KALPLER ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (Serdal Şahin)

İslam Mah. Feke, Adana

HALİL AVCI DUYMA ENGELLİLER MERKEZİ

Çukurova Üniversitesi Kampüsü İçinde Balcalı Hastanesi Arkası, Sarıçam, Adana

GÖKKUŞAĞI ÖZEL EĞİTİM - GÖKKUŞAĞI ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ LTD.ŞTİ. (Ahmet Gök)

Bey Mah. 16044 Sok. Seyhan, Adana

YENİCE ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA MERKEZİ (OKULU)

ATALAR MAHALLESİ ADANA YOLU ÜZERİ ÇİÇEKLİ BULVARI YENİCE/ Tarsus, Mersin

ADANA DA HAYVANAT BAHÇESİ VAR MI?

adana-hayvanat-bahcesi.jpg

Çoban Dede Kuş Cenneti ve Mini Hayvanat Bahçesi

Karslı Mh. 82068 Sk., Çukurova/Adana

ADANALI SPORCULAR ve FUTBOLCULAR

Fatih Terim

Hasan Şaş

Lütfi Arıboğan

Kayhan Kaynak

İsmet Atlı

Erdal Acet

Mustafa Ertan

Turgut Aykaç

Selami Tekkazancı

Nesrin Olgun Arslan

ADANALI SİYASETÇİLER

Kasım Gülek

Kemal Satır

Abdülkadir Kemali (Öğütçü)

İmren Aykut

Tayyibe Gülek

Hasan Aksay

Devlet Bahçeli

Mehmet Ünaldı

Bahir Ersoy

Remzi Oğuz Ank

İbrahim Tekin

Ali Münif Yegenağa

Turhan Cemal Beriker

Ali Sepici

Ege Bağatur

Damar Ankoğlu

Muslihittin Yılmaz Mete

İsmail Safa Özler

Ali Cavit Oral

Bekir Sami Daçe

Mehmet Selahattin Kılıç

Ahmet Sanal

Mehmet Halit Dağlı

Aytaç Durak

Musa Öztürk

Arif Sezer

Selahattin Çolak

Kutlu Aktaş

Timurçin Savaş

Ersin Koçak

Ömer Çelik

Cüneyt Canver

Cenan Bıçakçı

Hayri Kozanoğlu

ADANALI ÜNLÜ İŞ ADAMLARI

Ahmet Sapmaz

Ömer Sabancı

Özdemir Sabancı

Ali Sabancı

Hasan Arat

Güler Sabancı

ADANALI ÜNLÜ SANATÇILAR

Yılmaz Güney

Danyal Topatan

İrfan Atasoy

Yılmaz Duru

Sami Güçlü

Abdurrahman Keskiner

Dolunay Soysert

Ali Şen

Alt Özgentürk

Aytaç Arman

Şener Şen

Bilal İnci

Arif Keskiner

Emre Karayel

Nihat Ziyalan

Menderes Samancılar

Şahin Kaygun

Meral Zeren

Yılmaz Köksal

Suavi Sonar

Nurhan Tekerek

Şahin Paksoy

Salih Güney

ADANALI YAZAR-ÇİZERLER

Orhan Kemal

Yaşar Kemal

Demirtaş Ceyhun

Muzaffer İzgü

Kasım Ener

Mehmet H. Doğan

İsmail Berduk Olgaçay

Recep Bilginer

Taha Toros

Turan Oflazoğlu

Ali İhsan Karacan

Can Kozanoğfu

Ali Püsküllüoğlu

Behçet Çelik

Bahadır Boysal

Özcan Karabulut

Ahmet Selçuk ilkan

Ayşe Arman

Nebil Özgentürk

Eyüp Can Sağlık

Mesut Mertcan

Abdurrahman Dilipak

Savaş Ay

Cenk Koray

Cevdet Akçalı

Ahmet Remzi Yüreğir

Çetin Remzi Yüreğir

Çetin YiğenogLu

Çoban Yurtçu

Işık Yurtçu

Yüksel Evsen

ADANA EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ

Adana Emniyet Müdürlüğü

Telefon                : +90 (322) 435 3195, Avea VPN: +90 (505) 318 0100, Faks: +90 (322) 436 0487

Özel Kalem Büro Amirliği: +90 (322) 435 8477

E-Posta                : [email protected]

Adres    : Döşeme Mah. Erdal Acet Cad. No:17​

Aladağ İlçe Emniyet Amirliği

Telefon                : +90 (322) 591 2526 -(505) 318 0192, Faks : +90 (322) 591 2527

E-Posta                : [email protected]

Adres    : MANSURLU MAH. İNÖNÜ CAD. NO:26

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü

Telefon                :              +90 (322) 613 3106 -(505) 318 0180         

Faks       :              +90 (322) 613 7059

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              BÜYÜK KIRIM MAH. ATATÜRK CAD. NO:301

Çukurova İlçe Emniyet Müdürlüğü

Telefon                :              +90 (322) 256 3056 -(505) 318 0190         

Faks       :              +90 (322) 256 3057

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              100. YIL MAH. 85183 SOK. NO:9

Feke İlçe Emniyet Amirliği

Telefon                :              +90 (322) 741 2505 -(505) 318 0193         

Faks       :              +90 (322) 741 2506

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              İSLAM MAH. TURAN TAN ALANI NO:5

İmamoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü

Telefon                :              +90 (322) 892 3052 -(505) 318 0184         

Faks       :              +90 (322) 892 1314

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              ADALET MAH. KOZAN YOLU ÜZERİ ADLİYE SARAYI İÇİ

Karaisalı İlçe Emniyet Amirliği

Telefon                :              +90 (322) 551 2197 -(505) 318 0185         

Faks       :              +90 (322) 551 2198

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              SELAMPINAR MAH. MEHMET GEÇİOĞLU CAD. NO:3

Karataş İlçe Emniyet Amirliği

Telefon                :              +90 (322) 681 2101 -(505) 318 0186         

Faks       :              +90 (322) 681 2384

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              YENİ MAH. 3 SOK:12

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü

Telefon                :              +90 (322) 515 8316 -(505) 318 0182         

Faks       :              +90 (322) 515 8318

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              KARACAOĞLAN MAH. TURGUT ÖZAL BUL.NO:129

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü

Telefon                :              +90 (322) 581 3331 -(505) 318 0188         

Faks       :              +90 (322) 436 5277

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              CUMHURİYET MAH. EMNİYET CAD. NO:19

Saimbeyli İlçe Emniyet Amirliği

Telefon                :              +90 (322) 761 32 10 -(505) 318 0194        

Faks       :              +90 (322) 761 3010

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              İSLAM MAH. CUMHURİYET CAD. NO:1/B

Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü

Telefon                :              +90 (322) 341 0586 -(505) 318 0191         

Faks       :              +90 (322) 341 0586

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              YILDIRIM BEYAZIT MAH. OTOBAN BİTİŞİĞİ ESKİ GİŞELER

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü

Telefon                :              +90 (322) 352 0780 -(505) 318 0111         

Faks       :              +90 (322) 352 1788

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              BEŞ OCAK MAH. 22016 SOK.NO:5

Tufanbeyli İlçe Emniyet Amirliği

Telefon                :              +90 (322) 781 8710 -(505) 318 0195         

Faks       :              +90 (322) 781 8741

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              SAİMBEYLİ CAD. ÖZEL İDARE İŞHANI NO:1

Yumurtalık İlçe Emniyet Amirliği

Telefon                :              +90 (322) 671 2717 -(505) 318 0187         

Faks       :              +90 (322) 671 3035

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              DERVİŞİYE MAH. BARBAROS HAYRETTİN PAŞA SOK. NO:10

Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü

Telefon                :              +90 (322) 322 2356 -(505) 318 0112         

Faks       :              +90 (322) 322 2357

E-Posta                :              [email protected]

Adres    :              19 MAYIS MAH. ÇUKUROVA CAD. NO:308

ADANA ADALET SARAYI

ADLİYE SARAYI (Ana Bina) : Kayalıbağ Mahallesi, İnönü Caddesi Üzeri Seyhan/ADANA

TELEFON :0 322 - 352 09 00          | FAKS :0 322 - 352 68 62 | E-MAİL :[email protected]

ADANA ADLİYE SARAYI (ESKİ BİNA) : Kayalıbağ Mahallesi, İnönü Caddesi Üzeri Seyhan/ADANA

TELEFON :0 322 - 352 09 00 | FAKS :0 322 - 352 65 18 | E-MAİL :[email protected]

EK HİZMET BİNASI 1 : Reşatbey Mahallesi 5 Ocak Caddesi No: 54 Seyhan/ADANA

TELEFON :0 322 - 352 58 20          | E-MAİL :[email protected]

EK HİZMET BİNASI 2 (Denetimli Serbestlik - İcra Müdürlükleri) : Turhan Cemal Beriker Bulvarı Sakarya Mahallesi No:16/A Seyhan/ADANA

TELEFON :0 322 - 431 40 20          | FAKS :0 322 - 431 04 33              | E-MAİL :[email protected]

ADALET BAKANLIĞI ADANA GÖLTEPE EĞİTİM TESİSLERİ : Güzelyalı Mahallesi, 81110. Sk. No:5 ÇUKUROVA/ADANA

TELEFON :0 322 - 235 06 00          | WEB ADRESİ : www.adanaacik.adalet.gov.tr

ADANA DA HANGİ CEZAEVLERİ VAR?

KARATAŞ KADIN AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

Yeni Mah. 71. Sok. 61 Karataş, Adana

POZANTI M TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

Zafer Mah. Hastane Cad. 45 Pozantı, Adana

NİĞDE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

Selçuk Mah. Adana Yolu Niğde Merkez, Niğde

NİĞDE E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

Selçuk Mah. Adana Yolu (Adana Yolu Üzeri 3. Km) Niğde Merkez, Niğde

KOZAN M TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

Tavşantepe Mah. Islah Sok. 8 Kozan, Adana

TUFANBEYLİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

Cumhuriyet Mah. Kızıltepe Cad. Tufanbeyli, Adana

KOZAN AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

Tavşantepe Mah. Cezaevi Sok. Kozan, Adana

CEYHAN M TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

Kaltakiye Mah. Özdemir Sabancı Blv. Ceyhan, Adana

ADANA E TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

Dağcı Mah. D-400 Karayolu Blv. Kürkçüler, Sarıçam, Adana

CEYHAN AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

Mercimek Mah. Ceyhan, Adana

ADANA F TİPİ YÜKSEK GÜVENLİKLİ CEZAEVİ - Dağcı Mah. Kürkçüler, Sarıçam, Adana

ADANA E TİPİ AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

Dağcı Mah. D-400 Karayolu Blv. Kürkçüler, Sarıçam, Adana

M TİPİ KAPALI CEZA EVİ - İNFAZ BİRİMİ

Mahmutlu Mah. 83 Nolu Sok. Kozan, Adana

ADANA E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ

Yeni Mah. 4395 Sok. Sarıçam, Adana

ADANA E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ

Yenidoğan Mah. Girne Blv Yüreğir, Adana

SAİMBEYLİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

Fatih Mah. Cezaevi Cad. Saimbeyli, Adana

KOZAN CEZAEVİ

Mahmutlu Mah. İslah Sk. Kozan, Adana

KARAİSALI K1 TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

Karapınar Mah. Karaisalı, Adana

ADANA MÜFTÜLÜĞÜ

Adres: Turhan Cemal Beriker Bulvarı (D-400 Karayolu üzeri) No:112 Seyhan/Adana

Telefon:  0322 352 64 75 - 359 45 04

Faks: 0322 359 93 95 - 351 29 09  

Hac Bürosu Tel: 0322 352 18 48

Web: https://adana.diyanet.gov.tr/

E-Posta: [email protected]

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Reşatbey Mah. Atatürk Cad. Seyhan/ADANA

Telefon: 0 322 455 35 00, Faks: 0322 455 36 35, E-Posta: [email protected],Web: adana.bel.tr

ADANA PLAJLARI

Adana’da 14 adet denize girilebilecek plaj bulunmaktadır.

CEYHAN

Botaş Plajı

İncirli Plajı

KARATAŞ

Bahçe Beldesi Halk Plajı

Harbiş Halk Plajı

Maliye Kampı Plajı

Orman İçi Halk Plajı

Tuzla Köy Hizmetleri Kampı Plajı

Tuzla Milli Eğitim Kampı Plajı

YUMURTALIK

Yumurtalık Plajı (Ayaş Plajı)

Belediye Halk Plajı

Çukurova Üniversitesi Kamp Yeri Plajı

Tarım Kredi Tesisleri Plajı

Yüzevler Plajı (Alara Plajı)

Zeytinbeli Plajı

 

    

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.