Adilcevaz Cihangir Köyü

Adilcevaz Cihangir Köyü

Cihangir köyü haberleri, Adilcevaz Cihangir köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cihangir köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bitlis köyleri arasında yer alan Cihangir köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Adilcevaz Cihangir köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cihangir köyü son dakika gelişmeleri, Cihangir köyüne özgü yemekler, Adilcevaz Cihangir köyünün tarihi, Cihangir köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cihangir köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cihangir, Bitlis ilinin Adilcevaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cihangir Köyü Resimleri ve Cihangir köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Adilcevaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Adilcevaz Bitlis Arası Kaç Km? Adilcevaz Hava Durumu? Bitlis Köyleri ve Adilcevaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bitlisli iseniz Bitlis Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bitlisli Ünlüler arasında Adilcevaz Cihangir Köyünde doğan biri var mı? Adilcevaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Cihangir, Bitlis ilinin Adilcevaz ilçesine bağlı bir mahalledir.Cihangir, Adilcevaz ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ile ilgili kesin bir bilgi olmamakla beraber birtakım rivayetler bulunmaktadır. Bir rivayete göre eski çağlarda bu bölgede hüküm süren bir medeniyete ait önemli devlet adamlarından biri olan Cangir'in bu yerin yönetimini ele alırken kendi ismini verdiği söylenmektedir. Zamanla Cangir, Cihangir olarak değiştirilip son halini almıştır.Bitlis iline 110 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.