Adilcevaz Yıldızköy Köyü

Adilcevaz Yıldızköy Köyü

Yıldızköy köyü haberleri, Adilcevaz Yıldızköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yıldızköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bitlis köyleri arasında yer alan Yıldızköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Adilcevaz Yıldızköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yıldızköy köyü son dakika gelişmeleri, Yıldızköy köyüne özgü yemekler, Adilcevaz Yıldızköy köyünün tarihi, Yıldızköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yıldızköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yıldızköy, Bitlis ilinin Adilcevaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yıldızköy Köyü Resimleri ve Yıldızköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Adilcevaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Adilcevaz Bitlis Arası Kaç Km? Adilcevaz Hava Durumu? Bitlis Köyleri ve Adilcevaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bitlisli iseniz Bitlis Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bitlisli Ünlüler arasında Adilcevaz Yıldızköy Köyünde doğan biri var mı? Adilcevaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Yıldızköy, Bitlis ilinin Adilcevaz ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı, Türkmenlerden oluşmaktadır.

Köyün halkı ilçenin yerel halkından olup, Selçuklu Türkmenlerinden kalma bir yerleşim yeridir. Köyün tamamı Türkmendir. Köyün ileri gelenleri (merhum)Yusuf Çavuş, (merhum)Süleyman Dede, (merhum)Şevket Emi, (merhum)Lazoğlu Bedir, (merhum)Niyazi Göksoy nam-ı diğer Ağabey, Cemal Göksoy, Kazım Göksoy, (merhum)Nazım Göksoy, (merhum)Kemal Göksoy, (merhum)Ramazan Göksoy, (merhum)Abdurrahman Yüzgeç, (merhum) Mahmut Emi... İsmini saydığımız zatların ebevynleri halen köyde ikamet etmektedirler.Geleneklerine bağlıdırlar.

Dznleyn: Halil İbrahim Göksoy ayrıca köyde dağcılı ve dağ bisikleti etkinlikleri yapılıyor.

OĞUZ TÜRKMEN Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları güçlüdür.Bitlis iline 103 km, Adilcevaz ilçesine 13 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.