Adilcevaz Yukarısüphan Köyü

Adilcevaz Yukarısüphan Köyü

Yukarısüphan köyü haberleri, Adilcevaz Yukarısüphan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yukarısüphan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bitlis köyleri arasında yer alan Yukarısüphan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Adilcevaz Yukarısüphan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarısüphan köyü son dakika gelişmeleri, Yukarısüphan köyüne özgü yemekler, Adilcevaz Yukarısüphan köyünün tarihi, Yukarısüphan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarısüphan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarısüphan, Bitlis ilinin Adilcevaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarısüphan Köyü Resimleri ve Yukarısüphan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Adilcevaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Adilcevaz Bitlis Arası Kaç Km? Adilcevaz Hava Durumu? Bitlis Köyleri ve Adilcevaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bitlisli iseniz Bitlis Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bitlisli Ünlüler arasında Adilcevaz Yukarısüphan Köyünde doğan biri var mı? Adilcevaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Yukarısüphan, Bitlis ilinin Adilcevaz ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy yaklaşık olarak 200-250 sene önce kurulmuştur. Köy Süphan Dağı ile Van Gölünün arasında bulunmaktadır. Köy ilk olarak Ermeniler tarafından kurulmuştur. Ermenilerin buradan göç etmesi ile birlikte şimdi bu köyde yaşayan insanların dedeleri köye yerleşmiştir.

Köy adını Süphan Dağından almıştır. Yukarı Süphan denmesinin nedeni ise hemen hemen köye birleşmiş olan başka bir köy Aşağı Süphan'ın bulunmasıdır. Köyün diğer köye göre biraz yüksekte bulunmasından dolayı köye Yukarı Süphan diğer köye ise Aşağı Süphan köyü denilmiştir. Yukarı Süphan köyü Süphan Dağının eteklerinde kurulmuş ve geniş topraklara sahip bir köydür. Köy bu nedenle su bakımından gayet zengindir. Köy yüksekte bulunması nedeniyle kış aylarında çevre köylere göre biraz daha soğuk ve karlıdır.Bitlis iline 103 km, Adilcevaz ilçesine 13 km uzaklıktadır.2009 nüfusu (925)kişi 2008 nüfusu (762)kişi 2007 nüfusu (476)kişi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.