Adıyaman Belediyesi Konservatuarında sertifika heyecanı

Adıyaman Belediyesi Konservatuarında sertifika heyecanı

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde her yıl yüzlerce öğrenciye kapılarını açan belediye konservatuarında sertifika...

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde her yıl yüzlerce öğrenciye kapılarını açan belediye konservatuarında sertifika heyecanı yaşandı.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Adıyaman kültürünü genç nesillere ulaştırmak amacıyla kurulan belediye konservatuarında 2017 yılı sertifika heyecanı yaşandı. Keman, bağlama, gitar, ney, resim, satranç, tiyatro ve piyano dallarında eğitim gören 281 kursiyer, sertifikalarını Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'nun elinden aldı. Geçtiğimiz yıllarda da binlerce öğrenciye tiyatro, resim, halk oyunları ve çalgı aletlerinin de aralarında bulunduğu 20 farklı dalda eğitim verilen konservatuarın geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda oldukça verimli geçtiğini söyleyen yetkililer, "Adıyaman Belediyesi Konservatuarının kuruluş amacı, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin gençlerimize ulaştırılmasıdır. Bunun için her yıl ortalama 15 ila 20 arasında dalda uzman hocalarımız nezaretinde eğitimler veriliyor. Özellikle Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, halk oyunları, resim, tiyatro ve çocuk korosunun yanı sıra gitar, bağlama, ney, kaval, piyano, ud, keman gibi enstrüman kursları da verilmektedir. Eğitim öğretimin yanı sıra birimimiz ulusal düzeyde gerek görülen platformlarda ilimizi temsil etmektedir, ulusal yarışmalara da katılmaktadır. Yine belediyemizin ve diğer kurumların özel gün ve haftalarında düzenledikleri etkinliklerde görev alan konservatuarımızda görev yapan öğretim elemanlarının tamamı kendi alanlarında yükseköğrenimini tamamlamış uzman kişilerden oluşmaktadır" şeklinde konuştu.

2017 yaz dönemi kursundan mezun olan kursiyerlerin sertifika dağıtım törenine katılan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise mezun olan kursiyerleri tebrik ederek, emeği geçen hocalara teşekkür etti.

Adıyaman Belediyesi Konservatuarında sertifika heyecanı

Adıyaman Belediyesi Konservatuarında sertifika heyecanı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.