Adıyaman Besni Aşağısöğütlü Köyü

Adıyaman Besni Aşağısöğütlü Köyü

Aşağısöğütlü köyü hangi ilimizdedir? Aşağısöğütlü köyü haberleri için tıklayın! Aşağısöğütlü köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Aşağısöğütlü köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Besni Aşağısöğütlü köyüne nasıl gidilir? Aşağısöğüt köyünde vefat edenler?

Aşağısöğütlü Köyü Hangi ilimizdedir?

Aşağısöğütlü köyü haberleri için tıklayınız! Aşağısöğütlü köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Aşağısöğütlü, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.Milattan önce 4000 yıllarında, Ermenice'de ( փնտրում ետ ) "Bekan Jar" yazılı bir hayvan figürlü kaya, bu köyün bayağı eski olduğunu gösterir.

Köy, sırasıyla etnik grup olarak şöyledir:Hevedi kurt ve Hicazlı Araplardan oluşmaktadır.
Hicazlı Araplar ; I. Dünya Savaşı öncesi Mekke Emiri Şerif Hüseyin'in isyanıyla Mekke'den birkaç aşiret bu isyanı onaylamayıp Mekke'yi terk etmişlerdir.

Bu aşiretlerden biri de " بني حسين سرابي " dir. Yani "Hüseyin Sarabi Oğulları" anlamına gelmektedir. İlk olarak Suriye Şam Bölgesi, Urfa Harran ve Besni Arap köyünde barınmışlardır. En son Aşağısöğütlü köyüne yerleşmişlerdir. Bu kabilenin lideri Hüseyin Sarab, Osmanlı-Yemen Savaşı'na katılmıştır.

Şuan bu Hicazlı Araplar dillerini tamamen yitirmişlerdir.Kendi doğal kültürünü yaşatmaya çaışan ender yerlerden biridir.Adıyaman iline 70 km, Besni ilçesine 25 km uzaklıktadır.G.Antep iylinede 70 km. uzaklıktadır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisinde olmakla beraber Atatürk barajindan dolayi iklim daha da yumusamistir.Artik kislar sert gecmemekte ve kar yagislari fazla görülmemektedir. Bölge Zeytin yetistiriciligine cok uygundur.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarımdır geenelde önde geelen ürünler pamuk, arpay, buğday ,misir , ön planda olmasina ragmen köyde sebzeciligin ve bagciliginda ayri bir önemi vardir.elma,erik,incir...vb meyvelerin yanisira köyün iki yaninda uzanan daglarda antep fistigi üretimide yapilmaktadir.


Aşagı Sögütlü Köyü Adıyaman Besni paylaşan: skuzan

Kavun,karpuz,tütün...vb gibi ürünlerde bulunmaktadir.köyün tam karşısında çögenek yan tarafında tavaş diye adlandırılan iki küçük akarsu olmasına ramen artezyen sondajlarlada sulama yapilmaktadir.Devlet su islerinin yaptigi sulama kanallarida bulunmaktadir. ayrıca köyün üst tarafında bulunan yukarısöğütlü köyünde gelen su ilede sulama yapılır.

Hayvancilikta köyde ayri bir öneme sahiptir.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

AŞAĞISÖĞÜTLÜ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AŞAĞISÖĞÜTLÜ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BESNİ İLÇESİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Aşağısöğütlü köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Besni Aşağısöğütlü köyüne nasıl gidilir? Aşağısöğütlü köyünde vefat edenler?

Aşağısöğütlü köyü resimleri,Aşağısöğütlü köyü Videoları,Aşağısöğütlü köyü facebook,Aşağısöğütlü köyü geçim kaynağı nedir? 

Aşağısöğütlü köyünde düğünler nasıl yapılır? Besni ilçesinde doğan ünlüler?

 

 

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum