Adıyaman Besni Karalar Köyü

Adıyaman Besni Karalar Köyü

Karalar köyü hangi ilimizdedir? Karalar köyü haberleri için tıklayın! Karalar köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Karalar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Besni Karalar köyüne nasıl gidilir? Karalar köyünde vefat edenler?

Karalar Köyü Hangi ilimizdedir?

Karalar köyü haberleri için tıklayınız! Karalar köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Karalar, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.Karalar köyü Adiyaman G.antep ve Kahramanmaras il ückeninde bulunan Adiyamanin bir Dag Köyüdür.Karalarköyü Alevi Mezhebine sahiptir.

Köyün gecim kaynagi ciftcilik fistik bağ bahceleri ve kücük bas haywancilikla saglanmaktadir.Köy nufusunun büyük kismi yurt disi isvicre-almanya-ingilterede yasamaktadir. Köyün diger kismida KKTC`de yasamaktadir.

Karalarköyü Büyük oba,Cayir oba,Cakalli obasi,Orta oba we Collo obasi olarak 5 mezradan olusan we muhtarligi bir olmustur.Mezralarin icerisinde bulunan Cakalli obamiz, Karalar Köyünün sünni mezhebini tasiyan köyüdür.

Köyümüzün her köyden farkli zenginliklere sahip oldugu cevrece bilinir.Ayni zamanda herkesin imrendigi bir güzelligide köyümüzde köylüler arasinda ikicilik ve gönül kirginligi olmamak adina muhtarlik secimleri yapilmamaktadir.

Köy muhtarini büyüklerimiz belirler köyde herkesin fikiri ve görüsü alinarak yapılır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

 

Köyün ekonomisi tarım hayvancılığa ve antep fistigi dayalıdır.Karalar Köyünde ve Çakallı Köyünde ayrı ayrı ilkokul vardır. Yalnız her ikiside şu an kapalıdır. Çakallı Köyündeki ilkokul 2011 de tekradan eğitim vermeye başlayacaktır.

Ayrıca taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


AdıyamanBesni Köyleri paylaşan: skuzan

KARALAR KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KARALAR KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BESNİ İLÇESİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Karalar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Besni Karalar köyüne nasıl gidilir? Karalar köyünde vefat edenler?

Karalar köyü resimleri,Karalar köyü Videoları,Karalar köyü facebook,Karalar köyü geçim kaynağı nedir? 

Karalar köyünde düğünler nasıl yapılır? Besni ilçesinde doğan ünlüler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum