Adıyaman Besni Kızılkaya Köyü

Adıyaman Besni Kızılkaya Köyü

Kızılkaya köyü hangi ilimizdedir? Kızılkaya köyü haberleri için tıklayın! Kızılkaya köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Kızılkaya köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Besni Kızılkaya köyüne nasıl gidilir? Kızılkaya köyünde vefat edenler?

Kızılkaya Köyü Hangi ilimizdedir?

Kızılkaya köyü haberleri için tıklayınız! Kızılkaya köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Kızılkaya, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.Köyün asıl ismi soqi'dir (soki). Köy daha önce mezrası olduğu Hacıhalil köyünden ayrılarak tek başına muhtarlık olmuştur.

Besni yöresel kültürünü ve yemeklerini yansıtan bir köydür. Gaziantep kültürünün etkileri de yoğundur. Köyde genellikle günlük hayatta Kürtçe konuşulmaktadır.

Adıyaman iline 80 km, Besni ilçesine 35 km uzaklıktadır. Köyün üç tarafı dağlarla örtülü olup bir tarafı zengin tarım alanlarından oluşan ovaya bakmaktadır.

Köyün doğusunda Yeniköy (Soki Hami İmo), güneyinde Fıstıklıdağ (Zekteriş, Zag) ve batısında Hacıhalil (Hac Xayil) köyleri yer almaktadır.Köy, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi daha çok tarıma dayalıdır ancak hayvancılık da yapılmaktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca internet bağlantısı da bulunmaktadır.


AdıyamanBesni Köyleri paylaşan: skuzan

KIZILKAYA KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KIZILKAYA KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BESNİ İLÇESİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kızılkaya köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Besni Kızılkaya köyüne nasıl gidilir? Kızılkaya köyünde vefat edenler?

Kızılkaya köyü resimleri,Kızılkaya köyü Videoları,Kızılkaya köyü facebook,Kızılkaya köyü geçim kaynağı nedir? 

Kızılkaya köyünde düğünler nasıl yapılır? Besni ilçesinde doğan ünlüler?

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.