Adıyaman Besni Taşlıyazı Köyü

Adıyaman Besni Taşlıyazı Köyü

Taşlıyazı köyü hangi ilimizdedir? Taşlıyazı köyü haberleri için tıklayın! Taşlıyazı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Taşlıyazı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Besni Taşlıyazı köyüne nasıl gidilir? Taşlıyazı köyünde vefat edenler?

Taşlıyazı Köyü Hangi ilimizdedir?

Taşlıyazı köyü haberleri için tıklayınız! Taşlıyazı köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Taşlıyazı, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.400 yıllık geçmişi olan geliş yerleri Suriye Rakka bölgesinden yerleşmiş Besninin 8 köyünden biridir. Oğuzların Kayı boyundan BOZOK kolundan KARAKEÇİLİ TÜRKMEN aşiretinden insanlar köyü ve diğer 7 köyü kurmuşlardır.

Beşyol,Taşlıyazı,Yoldüzü,Kızılhisar,geçitli,çilboğaz,üçgöz,kesecik köylerini kurmuşlardır.bir kısmı kurmanci konuşsalarda TÜRKMEN asıllı köylerdir.Urfa karakeçilileri ve mardin meker köyü ile Elazığ Karakeçililerinin bir kısmıda kurmanci konuşurlar.

Ahlatın bir kısım karakeçilileride kurmanç dili kullanmaktadır.Adıyamanın merkez köylerindeki bir kısım Karakeçililerde kurmanci konuşmaktadırlar.Yöremiz kardeşlik ve kaynaşmanın yoğun olduğu ırkçılığın olmadığı istisna bir yöredir.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köylerimizin tarihi Besni iskan kayıtlarında mevcuttur.Besni beylerinin menşeide Karakeçili Türkmen aşiretinden olup Osmanlı bu aşireti güvenlik gerekçesiyle iskan etmiştir.KARAKEÇİLİ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Adıyaman iline 37 km, Besni ilçesine 8 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım (özellikle Salatalık)`,bagcılık,fıstık,ıncır ve hayvancılığa dayalıdır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Bekir DURMUŞ
2004 - Hüseyin UÇAR
1999 - Cuma DAYAN
1994 - Hacı Ali DENİZHAN
1989 - Şıhman Mehmet KAYGUSUZ
1984 - Şıhman Mehmet KAYGUSUZ

Köyde ilköğretim okulu,içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 2008 Yılının sonunda köyün ön yolu besni yoluna kadar asfalt oldu.


 

TAŞLIYAZI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TAŞLIYAZI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BESNİ İLÇESİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Taşlıyazı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman BesniTaşlıyazı köyüne nasıl gidilir? Taşlıyazı köyünde vefat edenler?

Taşlıyazı köyü resimleri,Taşlıyazı köyü Videoları,Taşlıyazı köyü facebook,Taşlıyazı köyü geçim kaynağı nedir? 

Taşlıyazı köyünde düğünler nasıl yapılır? Besni ilçesinde doğan ünlüler?

 
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.