Adıyaman Besni Yoldüzü Köyü

Adıyaman Besni Yoldüzü Köyü

Yoldüzü köyü hangi ilimizdedir? Yoldüzü köyü haberleri için tıklayın! Yoldüzü köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Yoldüzü köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Besni Yoldüzü köyüne nasıl gidilir? Yoldüzü köyünde vefat edenler?

Yoldüzü Köyü Hangi ilimizdedir?

Yoldüzü köyü haberleri için tıklayınız! Yoldüzü köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Yoldüzü, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.400 yıllık geçmişi olan geliş yerleri Suriye Rakka bölgesinden yerleşmiş Besninin 8 köyünden biridir. Oğuzların KAYI boyundan BOZOK kolundan KARAKEÇİLİ KAYI TÜRKMENLERİ aşiretinden insanlar köyü ve diğer 7 köyü kurmuşlardır.

Beşyol,Taşlıyazı,Yoldüzü,Kızılhisar,geçitli,çilboğaz,üçgöz,kesecik köylerini kurmuşlardır.bir kısmı kurmanci konuşsalarda TÜRKMEN asıllı köylerdir.

Urfa karakeçilileri ve mardin meker köyü ile Elazığ Karakeçililerinin bir kısmıda kurmanci konuşurlar Ahlatın bir kısım karakeçilileride kurmanç dili kullanmaktadır.Adıyamanın merkez köylerindeki bir kısım Karakeçililerde kurmanci konuşmaktadırlar.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Köylerimizin tarihi Besni iskan kayıtlarında mevcuttur.Besni beylerinin menşeide Karakeçili Kayı Türkmen aşiretinden olup Osmanlı bu aşireti güvenlik gerekçesiyle iskan etmiştir.

KARAKEÇİLİ KAYI TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Adıyaman iline 68 km, Besni ilçesine 23 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol [[asfalt ve hem besni ye hem G.Antep e KEYSUN BİRLİK KOOP. adıyla durak kurulmuş ve saat başı minibüs olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

YOLDÜZÜ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BESNİ İLÇESİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yoldüzü köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Besni Yoldüzü köyüne nasıl gidilir? Yoldüzü köyünde vefat edenler?

Yoldüzü köyü resimleri,Yoldüzü köyü Videoları,Yoldüzü köyü facebook,Yoldüzü köyü geçim kaynağı nedir? 

Yoldüzü köyünde düğünler nasıl yapılır? Besni ilçesinde doğan ünlüler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.