Adıyaman Çamyurdu Köyü

Adıyaman Çamyurdu Köyü

Çamyurdu, Adıyaman ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Kürt ve alevi köyüdür.Adıyaman'ın merkezine 25 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi kirsal iklim ve karasal iklimdir
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. yani, cemaatin ve köyllülerin sectigi ,istedigi kisi secilir.. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 -Hüseyin kömürcü
2004 - yusuf memeli
1999 - hüseyin yorulmaz
1994 - huseyin temel
1989 - M.Ali temel
1984 - M.Ali temel
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ama yasanan iklim degisikligi yüzünden yaz aylarinda kuraklik yasanmaktadir..kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ama sağlık evi vardır o da faal değildir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.çaydan geçmek için köprü bulunmamaktadır diger komsu köylere nazaran daha az katki ve yatirim yapilmis köydür.. diger köylerde orta okul lise var iken camyurdu köyünde sadece ilk okul vardir oda iki sinif oldugu icin 1. 2. birlikte ders görüp diger sinifta ise 3. 4. 5. sinif ders görmektedir.. bu milenyumda yasadigimiz bu zamanda böyle durumlarin yasanmasi insanlik ve egitim bakimindan cok kittir ve kötüdür..

 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.