Adıyaman Gerger Çifthisar Köyü

Adıyaman Gerger Çifthisar Köyü

Çifthisar köyü hangi ilimizdedir? Çifthisar köyü haberleri için tıklayın ! Çifthisar köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Çifthisar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Çifthisar köyüne nasıl gidilir?

Çifthiar köyü haberleri için tıklayın ! Çifthisar köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Çifthisar, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Köy halkı, Zazalardan oluşmaktadır. Köy Zaza milliyetine mensup olup, köy halkının ana dili Zazaca'dır. Zaza kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Adıyaman iline 86 km, Gerger ilçesine 16 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ayrıca bir jandarma karakolu vardır. 

 

ÇİFTHİSAR KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

ÇİFTHİSAR KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

ÇİFTHİSAR KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Çifthisar köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Çifthisar köyüne nasıl gidilir? Çifthisar köyünde vefat edenler?

Çifthisar köyü resimleri, Çifthisar köyü Videoları, Çifthisar köyü facebook. Çifthisar köyü geçim kaynağı nedir? Çifthisar köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum