Adıyaman Gerger Çobanpınarı Köyü

Adıyaman Gerger Çobanpınarı Köyü

Çobanpınarı köyü hangi ilimizdedir? Çobanpınarı köyü haberleri için tıklayın ! Çobanpınarı köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Çobanpınarı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Gerger Çobanpınarı köyüne nasıl gidilir?

Çobanpınarı köyü haberleri için tıklayın ! Çobanpınarı köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

ADIYAMAN'IN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Çobanpınarı, Adıyaman ilinin Gerger ilçesine bağlı bir köydür. Osmanlı döneminde Malatyanın İÇEL bölgesine dahildi. Aşiret olarak Mırdes aşiretinin Mırdes-e İçel koluna dahildir. Köyde çok sayıda oymaklar mevcuttur. Köyün tarihi adı Bılele olup halen resmi adına ek olarak kullanılmaktadır. Cavgur ise mezrasıdır.

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

ADIYAMAN'IN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Köylü bayramlarda türlü eğlenceler tertiplerler. örneğin bayramlarda köyün gençleri ZERGÜZ denen ve mübarek bir zatın kabrinin bulunduğu ve ziyaret olarak adlandırılan mevkide türlü eğlenceler tertiplerler. Adıyaman iline 73 km, Gerger ilçesine 29 km uzaklıktadır.


Adıyaman Gerger Köyleri paylaşan: skuzan

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

ÇOBANPINARI KÖYÜNDE DOĞAN ÜNLÜLER ...

 

ÇOBANPINARI KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

ÇOBANPINARI KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Çobanpınarı köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Gerger Çobanpınarı köyüne nasıl gidilir? Çobanpınarı köyünde vefat edenler?

Çobanpınarı köyü resimleri, Çobanpınarı köyü Videoları, Çobanpınarı köyü facebook. Çobanpınarı köyü geçim kaynağı nedir? Çobanpınarı  köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.